Як просувати вебінар у Facebook — 6 основних кроків

Просування Facebook

Зараз, мабуть, більше, ніж будь-коли людям хочеться брати участь у різних активностях. Відповідно, це найкращий час, щоб просувати свої заходи. Один з найефективніших способів це зробити — використовувати Facebook. Сьогодні дізнаєтесь, як за допомогою Facebook знайти свою цільову аудиторію та забезпечити аншлаг на заході. Отже, із чого почати просування заходів у Facebook?

Просування у Facebook

За даними Facebook, щодня 35 мільйонів людей переглядають публічний захід. Завдяки такому охопленню та неймовірно простим функціям націлення, Facebook — це одне з найкращих місць для просування вебінару.

Припустимо, що потрібно організувати конференцію, навчання, вебінар або, наприклад, авторський вечір. Хочеться, щоб якнайбільше людей взяли участь у заході. Але з чого почати? Ось 6 обов’язкових кроків, які зроблять просування у Facebook ефективним:

  1. Створення заходу.
  2. Заповнення сторінки заходу.
  3. Додавання постів.
  4. Створення списку підписників.
  5. Аналіз статистики.
  6. Реклама (необов’язково оплачувана).

Нижче розберемо всі етапи крок за кроком.

Крок 1. Створення заходу

Перше, що знадобиться для просування — створити сторінку заходу.

У Facebook для будь-якої події (онлайн або офлайн) можна створити окрему сторінку, яка показуватиметься у графі “Заходи”. Завдяки цьому подія зручно рекламуватиметься. Facebook пропонує необхідні інструменти для просування заходів. Створивши окрему сторінку події, всі її учасники та організатори матимуть змогу запрошувати друзів. У відповідь на запрошення користувач може переглянути сторінку та вказати статус “Піду” або “Цікаво”.

Хороша новина в тому, що івент автоматично з’явиться в новій програмі Facebook Local, яка інтегрована в Facebook. Таким чином, ще більше людей дізнаються про зустріч.

Де можна створити захід у Facebook?

  • В особистому профілі;
  • на сторінці у Facebook (бізнес-сторінці);
  • у групі.

Визначте, кого хочете запросити. Так зрозумієте, який спосіб найбільше підходить. Яка мета: чи хочете залучити нових учасників, чи скоріше провести зустріч у вузькому дружньому колі. На кожній із цих сторінок заходи створюються за одним принципом, проте бізнес-варіант пропонує більше можливостей. Наприклад, бізнес-профіль дозволяє рекламувати івент, додавати теги та запрошувати передплатників, додавати кілька дат та різний час проведення заходу, перенаправляти користувачів безпосередньо на сторінку купівлі квитка.

✔️ Створення заходу в особистому чи бізнес-профілі

Подивимося, як виглядає створення заходу в особистому профілі чи бізнес-сторінці.

  • У меню зліва виберіть пункт Події → Створити подію.
Просування Facebook — створити подію
  • Виберіть вигляд зустрічі: закрита (опція доступна лише в особистому профілі) або відкрита.
  • Заповніть основну інформацію (докладніше про це в наступному кроці).
  • Натисніть кнопку Створити.
Просування Facebook — інформація про подію

Як створити захід через групу у Facebook?

Створення заходу у групі мало чим відрізняється:

  1. Перейти до групи.
  2. Натиснути кнопку Ще і вибрати Створити захід.
  3. Внести інформацію.

Тепер відомо як створити сторінку заходу. Але постає питання, коли слід це зробити? За рік, місяць чи тиждень до івента? Здається, все залежить від роду заходу, але ні.

Правило одне для всіх — створюємо сторінку одразу після затвердження дати. Як тільки визначилися з датою, починайте просування в соцмережах, навіть якщо окрім дня та загальної ідеї ще нічого не готове.

Що робити, якщо на вебінарі мало учасників?

Крок 2. Заповнення сторінки заходу

Після створення заходу сторінку, звісно, ​​потрібно оптимізувати. Чим краще її заповнити, тім успішнішим буде захід. Тож будьте уважні до деталей. Інформація, яку побачать користувачі на сторінці, буде візитною карткою. Пишіть стисло, але зрозуміло. Пам’ятайте про те, що якщо ускладнювати життя клієнту, він ніколи до не повернеться. Це означає, що якщо користувач не знайде швидко дату, місце та час проведення заходу, тоді він з ймовірністю не захоче в цьому брати участь. Поважайте чужий час.

Спочатку заповнюємо основні відомості про івенту. Це особливо важливі пункти, оскільки саме цю інформацію побачить користувач у стрічці.

Просування Facebook — інформація про подію

✔️ Зображення/відео

Зазвичай у стрічці ми не зупиняємось на одному пості більш ніж на 3 секунди. Тому картинка чи відео для заходу мають змусити людину затриматися, привернути її увагу.

Просування Facebook — зображення/відео

Facebook рекомендує такий дозвіл для фото та відео: 1,9:1 або 1200:628. Для створення графіки чудово підходить сервіс Canva. Натисніть кнопку Створити дизайн і виберіть Реклама для Facebook. Завдяки цьому можна не страждати з параметрами розміру. До того ж можна подивитися, як виглядає професійна графіка. А деякі шаблони можна використовувати безкоштовно. Подумайте, які фотографії або відео будуть викликати позитивні асоціації.

Також зважайте на смаки цільової групи.

✔️ Назва заходу

Даючи ім’я своєму заходу, враховуйте такі побажання.

  • Стислість — ніхто не запам’ятовує довгі фрази;
  • читабельність — якщо назва буде іноземною мовою, багато хто може прочитати її неправильно;
  • легкість для вимови — зробити все, щоб людина вимовляла назву, не напружуючись;
  • унікальність — бажано, щоб такого неймінгу на ринку ще не було.

✔️ Регулярність

Якщо захід проходить постійно, то ця опція виявиться дуже доречною. Оскільки вже не треба буде щоразу створювати нову сторінку для івента, шукати учасників та витрачатися на рекламу. Цей спосіб допомагає продовжити час проведення заходу та не дати користувачам забути про вас.

✔️ Опис

Уявіть ситуацію.

Приятель запрошує вас на якийсь захід у Facebook. Ви заходите на сторінку зустрічі, шукаєте опис, там стільки тексту, що неможливо розібратися. Написаний він може бути добре, але ви не станете реєструватися, якщо не знайшли в тексті основні відомості. З опису відразу має бути зрозуміло:

  • Що відбуватиметься?
  • У чому користь для учасника (навчиться чогось нового/послухає відмінну музику/зустрінеться з улюбленим автором)?
  • Що знадобиться для участі (якийсь інструмент для майстер-класу)?

Також варто ще раз повторити таку інформацію:

  • Ціна участі та посилання на сторінку, на якій можна купити квиток. Якщо участь є безкоштовною, напишіть про це;
  • місце проведення;
  • дата і час;
  • посилання на сторінку, на якій можна зареєструватись (якщо це необхідно);
  • ліміт місць (якщо є).

Ось приклад хорошого опису:

Просування Facebook — докладніше про захід

Ключові слова

Алгоритми Facebook аналізують переваги користувача. Завдяки ключовим словам, він покаже захід зацікавленим людям. Введіть слова, які справді пов’язані з подією, оскільки це допоможе потрапити у стрічку своєї цільової аудиторії.

Заповнення решти інформації цілком інтуїтивне.

Крок 3. Додавання постів

Коли основна інформація вже заповнена, можна переходити до публікації постів.

✔️ Про що писати?

Про захід 🙂 Розкажіть про гостей, спікерів, сюрприз, який підготували для учасників; покажіть, як готуєтеся до івенту. Робіть все, щоб зацікавити публіку, але головне, пишіть про захід. Наприкінці посту непогано буде запитати, щоб читачі захотіли прокоментувати те, що ви написали.

Просування Facebook — про що писати в описі

Більше про правильні посади для просування Facebook ви знайдете тут.

✔️ Формат

Користувачам все більше подобаються пости з відео. Найбільш популярний варіант — короткий кліп тривалістю до хвилини. На другому місці — пости з картинками та фотографіями. Найпомітнішими є виключно текстові публікації, тому що нашій увазі важко вловити їхню суть.

Цікаво те, що Facebook віддає перевагу постам, опублікованим з мобільних пристроїв. Важливо, щоб пости публікувалися ще й у режимі реального часу (метадані перевіряються).

✔️ Об’єм

Тут жодних правил. Довжина посту залежить від того, скільки ми хочемо розповісти. Головне, щоб інформація була чітко систематизована та зрозуміла.

✔️ Коли розміщувати?

Як правило, користувачі активніші в декількох проміжках:

  • з 7 до 9
  • близько 12
  • близько 15
  • з 20 до 22

Однак слід взяти до уваги характер посту. Якщо він стосується робочої теми, то краще вставити його з ранку, тому що ввечері більшість уже хоче відпочити від справ. А ось розважальні нотатки будуть популярні ввечері.

Якщо є своя група на Facebook, можете знайти детальну інформацію про час активності її учасників у Статистиці.

Пам’ятайте про те, що пост буде актуальним лише один день, тому рекомендуємо все ж таки не затягувати з публікацією.

Зверніть увагу на частоту і різноманітність

✔️ Частота публікацій

Як тільки у вас є щось важливе чи цікаве. Непогана схема — це 1-2 пости на день. Не пропускайте жодного дня.

✔️ Різноманітність

Прямий ефір чудово підходить для організації заходів. Розкажіть учасникам про запланований прямий ефір і попросіть ставити під публікацією питання, на які відповісте під час трансляції. Покажіть, як іде підготовка до івенту, уявіть команду тощо.

Крок 4. Створення списку підписників

Поки ще не почали просування на повну силу, запросіть на свій івент знайомих чи учасників групи.

Для цього на сторінці заходу слід натиснути на “Запросити” та вибрати “Вибрати друзів”. Можна надіслати запрошення конкретній людині або скористатися функцією “Вибрати всіх”.

Просування Facebook — стисло про користь

Це справді важливо. Набагато легше переконати знайомого натиснути кнопку, щоб підтвердив зацікавленість в івенті, ніж когось, хто вас не знає. І тоді вже такий незнайомець зазирне на сторінку заходу та побачить, що хтось таки збирається на цю конференцію/фестиваль/вебінар. В його очах це буде підтвердженням того, що зустріч стоїть.

Тут нема чого соромитися, просто напишіть особисте повідомлення своїм знайомим із проханням поділитися посиланням на сторінку заходу. Для них це не буде чимось складним, а для вас плюс кілька людей на івенті. А якщо зростатиме зацікавленість заходом, то й кількість нових клієнтів також.

Почніть свою пригоду з вебінарами.

Створіть безкоштовний обліковий запис у сервісі вебінарів MyOwnConference та протестуйте всі можливості для проведення вебінарів.

Крок 5. Аналіз статистики просування заходу у Facebook

Коли контент було створено, і перші учасники почали відвідувати сторінку заходу — саме час перевірити та проаналізувати статистику. Будь-які активності щодо просування заходів варто вимірювати, щоб зрозуміти, які методи варто застосовувати в майбутньому, а від яких краще відмовитися. Цей крок допоможе зрозуміти, що подобається вашій аудиторії, який контент працює добре, а що залишається поза увагою. Прагніть, щоб учасники були на 100% задоволені тим, що їм пропонують.

У Facebook можна переглянути інформацію про поточні та вже проведені заходи в розділі Статистика.

Там будуть зображатися такі дані:

  • кількість людей, яким було показано новину про захід;
  • кількість переглядів сторінки;
  • скільки людей відповіли “Цікаво” або “Піду” на запрошення від вашої сторінки.

Крок 6. Реклама

Залучити ще більше учасників на подію можна за допомогою реклами. Налаштування її відбувається через рекламний кабінет у Facebook. Реклама потрібна для того, щоб розповісти про захід якнайбільшій аудиторії та переконати взяти в ньому участь. Спочатку поговоримо про платні інструменти просування у Facebook, а потім перейдемо до способів, які не вимагають вкладень.

✔️ Створюємо рекламу заходу у Facebook

На сторінці заходу натисніть Просувати захід, після чого відкриється менеджер реклами.

Просування події у Facebook

Основа створення рекламної кампанії — це вибір мети, якої плануєте досягти. Facebook пропонує на вибір безліч варіантів. Але для тих, хто створює рекламу вперше, цей вибір може бути складним. Якщо ви новачок у цій справі, натисніть кнопку Допомога → вибір мети та прочитайте праворуч підказки. Крім того, на всіх етапах створення реклами можна прочитати додаткову інформацію про кожну опцію. Для цього просто наведіть курсор миші.

Переходимо до наступних кроків:

  • налаштування рекламного кабінету;
  • вибір аудиторії та місць показу реклами, вибір бюджету та заповнення; розклад (тут вам знадобиться інформація, отримана зі статистики);
  • створення рекламного посту.

✔️ Альтернативні способи просування

Недостатньо просто створити захід у Facebook та сподіватися на краще. Потрібно використовувати різні стратегії, щоб збільшити відвідуваність подій.

Перелічимо кілька ефективних способів просування, на які не витратиться жодної копійки.

✔️ Вдайтеся до перехресного просування

Попросіть інші компанії або впливових осіб спільно організувати або спонсорувати захід, щоб вони могли поділитися ним зі своєю аудиторією. Це може допомогти збільшити кількість людей, які почують про захід, а також зробити його більш цінним.

А також …

✔️ Поділіться своїм заходом у тематичних групах

Якщо створена група в Facebook для бізнесу, це може бути гарною можливістю транслювати захід для аудиторії, яка вже цікавиться подібними брендами.

✔️ Скористайтеся Facebook Live

Facebook Live — один із найефективніших способів привернути увагу. Порадуйте своїх шанувальників та продемонструйте свій бренд новим членам аудиторії, продемонструвавши за допомогою відео, що є вашим брендом. Відстеження Facebook Live Insights може допомогти краще зрозуміти свою аудиторію, щоб створювати більше контенту та подій, які їм подобаються.

Просувайте захід за кожної можливості. Надихайте потенційних учасників у своєму особистому профілі, шукайте нові контакти та запрошуйте взяти участь в івенті. На бізнес-сторінці діліться знаннями та “продавайте” подію. Не забувайте про публікації на сторінці заходу, важливо робити це регулярно.

Якщо це не перший івент, використайте кілька фотографій з минулого разу. Поділіться ними та позначте учасників. Так ці фото з’являться в їхній стрічці новин, а ви охопите велику аудиторію. Якщо це ваш дебют, можна застосувати трюк із фотографіями вже під час заходу. Важливо, щоб знімки викладалися відразу, навіть якщо вони ще не відретушовані. І, звичайно ж, пам’ятайте, що після події потрібно також неодмінно ділитися враженнями, додавати фотографії та відзначати учасників.

Якщо є розсилка або блог, обов’язково розкажіть там про майбутній івент. Пропонуйте залишати коментарі та запрошуйте на свої прямі ефіри.

Підсумуємо. Яким має бути просування заходу у Facebook?

Захід — це фантастична можливість порадувати клієнтів, а також залучити нову аудиторію та підвищити впізнаваність бренду.

Секрет успішного просування у Facebook — це контент, що чіпляє. Дайте людям те, що потрібно, і вони дадуть відповідь активністю та участю у заході. Говоріть про свій івент скрізь, голосно та з пристрастю! Для просування активно використовуйте соцмережі.

Просувати захід у Facebook можна кількома способами. Наприклад, поширити інформацію серед друзів, запустити рекламу, що таргетує, домовитися про публікації з лідерами думок. Але найрезультативніше комбінуватиме ці способи — так ви збільшите охоплення і залучите більше учасників на захід.

Вдалих вам вебінарів!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!