Як визначити дату та час для вебінару?

Час вебінару

Плануєте провести вебінар для великої аудиторії з різних країн, але не знаєте який встановлювати час вебінару в налаштуваннях при плануванні? Адже вебінар проводиться в певний час, як повідомити учасників про те, в котру годину старт, якщо часовий пояс відрізняється. Одні дослідження стверджують, що вебінари у понеділок та п’ятницю користувачі відвідують гірше, ніж в інші дні тижня. В інших опитуваннях низька відвідуваність відзначається у вівторок. Команда MyOwnConference впевнена, що люди відвідають вебінар навіть у п’ятницю ввечері, якщо побачать у ньому цінність. Проте вивчили дослідження та зробили власні висновки про час вебінару.

День тижня та час вебінару

За результатами опитування компанія ON24, у середу та четвер по 28% користувачів готові відвідати вебінар. У п’ятницю у передчутті вихідних лише 7% опитаних погодилися відвідати вебінар. У вихідні відвідуваність вебінару ще гірше — на подію погодилися прийти 2% опитаних.

Відвідувач вебінару варіюється від часу доби. В обідню перерву та після 7 вечора трансляцію відвідає різна кількість гостей. За дослідженнями ON24, оптимальний час 11.00 — віддали перевагу 22% користувачів. О 8-й ранку — на вебінар прийде вдвічі менше людей (9%).

Заплануйте вебінар на основі зворотного зв’язку

Скажімо, вебінари з менеджменту охоче дивляться у робочий час, а з фотографії — увечері. Тому найкращий спосіб дізнатися, який оптимальний час вебінару для аудиторії — запитати підписників. Створіть опитування в формах Google або SurveyMonkey і надішліть посилання на нього по email. Або увімкніть поле з часовими інтервалами на сторінці попередньої реєстрації на вебінар.

Визначити найкращий час можна й експериментальним шляхом — провести вебінар у різний час та дні тижня, а потім вивчити статистику.

Врахуйте часові пояси

Вебінари відвідують люди з Києва, Нью-Йорка чи Лондона. Тому коли плануєте вебінар, враховуйте різницю в часі.

Прив’язуйте онлайн-захід до часової зони організатора. Виняток — якщо учасники живуть в одному часовому поясі, а ви — в іншому.

Звірте час з учасниками

Користувачі можуть забути про різницю в часі. Допоможіть учасникам з’ясувати, о котрій годині почнеться вебінар у їх часовому поясі.

За допомогою Google можна дізнатися час у будь-якому місті. Вкажіть у пошуковому рядку «час» та назву міста. Перед результатами пошуку Google покаже поточний час у конкретному населеному пункті.

Скористайтеся результатами досліджень або опитуйте серед підписників, щоб визначити з датою заходу. Змініть час вебінару на більш відвідуваний та збільште відвідуваність заходу на кілька відсотків.

Доступне джерело:

  1. Пошукова система Google

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!