Whiteboard — додайте фарби у вашу презентацію

Whiteboard — додайте фарби у вашу презентацію

При проведенні навчальних вебінарів та онлайн-уроків, не обійтися без функції whiteboard або білої дошки чи віртуальної дошки. Що це таке? Це цифровий аналог звичайної шкільної дошки у вебінарній кімнаті. На вайтборді також можна писати, робити позначки, використовувати вказівку тощо. Ще whiteboard називають інтерактивною дошкою, онлайн-дошкою. У MyOwnConference цей інструмент отримав назву Малювання.

Використання Whiteboard на вебінарі

Сьогодні поговоримо про переваги, які пропонує whiteboard, і розповімо, як використовувати цю функцію в MyOwnConference. Розглянемо інші приклади віртуальних дошок для спільної роботи: Microsoft WhiteBoard, AWW App, Miro, Whiteboard Fox та інші.

Використання Whiteboard на вебінарі, це незамінний інструмент, коли проводяться навчальні вебінари та тренінги, а також підходить для спільної роботи під час онлайн-нарад та віддаленої роботи. Дошка та інструменти малювання покликані зробити вебінар наочнішим. Замість довгих пояснень можна виділити потрібну думку на слайді, додати напис, зобразити стрілкою елементи, на які потрібно звернути увагу.

Все це сприяє тому, що аудиторія краще концентрується на тому, що відбувається, і краще запам’ятовує матеріал. Та і загалом ваш вебінар стає динамічнішим.

Як використовувати дошку у MyOwnConference

У MyOwnConference робити позначки, написи та малюнки можна на білому екрані (звідси, власне, назва біла дошка) або поверх інших режимів. Наприклад, можна показувати презентацію, графіки, картинки та робити паралельно на них позначки. До того ж є можливість запустити відеоролик і малювати на ньому.

Для активації режиму whiteboard, потрібно перейти до вебінарної кімнати та натиснути значок Малювання.

Доступні такі інструменти:

  • курсор — щоб показувати окремі елементи зображення;
  • олівець — до створення довільних ліній;
  • текст;
  • лінія — призначена для накреслення чітких та рівних ліній;
  • стрілка;
  • прямокутник;
  • коло;
  • гумка, якою можна витирати тільки деякі написи вручну;
  • кошик — видаляє всі позначки автоматично.

Корисні програми для викладачів та шанувальників дистанційної освіти

Малювати та робити позначки можна різними відтінками із 8 представлених. Також є можливість регулювати товщину ліній та розмір тексту.

Варто зазначити, що всі створені позначки не зберігаються і після виходу з режиму Малювання автоматично видаляються. У записі вебінару всі позначки та написи ведучого фіксуються.

Популярні віртуальні дошки

Якщо під час вебінару або онлайн уроку не вистачає можливостей вебінарного майданчика, завжди можна скористатися сторонніми рішеннями. Так приєднається більше інтерактивності на онлайн-зустріч та буде організована спільна робота над документом. У чаті вебінарної кімнати просто поділіться посиланням на віртуальну дошку для спільної роботи. Вебінар закривати не треба — продовжуйте обговорення в вебінарній кімнаті, доки працюєте в сусідній вкладці з онлайн-дошкою.

AWW App

Віртуальна таблиця з розширеними можливостями. Нею можна скористатися без необхідності реєстрації. Хоча варто зазначити, що створення безплатного облікового запису відкриє доступ до додаткових можливостей. Тоді вже можна додавати документи PDF, презентації, PowerPoint або документи Word.

Основні функції AWW App

  • Можливість спільної роботи через посилання, QR-код або е-мейл.
  • Заборона редагування.
  • Файли записуються у png, pdf.
  • Можна вставити графіку, pdf, pt.

Miro

Ця віртуальна дошка підходить для різних пристроїв: Web, Mac, Windows, iOS, Android. Дошка відрізняється від подібних інструментів тим, що її можна інтегрувати з багатьма програмами: Google Drive, Dropbox, Trello, Jira, Rally, Slack або Google Contacts. В додатку може працювати відразу кілька людей одночасно. І що цікаво — можна стежити за курсором мишки кожного з них. Завдяки цьому кожен може брати участь у створенні графіків та діаграм, розміщувати свої коментарі, вносити зміни.

Whiteboard Fox

Проста віртуальна таблиця для уроків онлайн. Для роботи із нею реєструватися необов’язково.

Основні функції Whiteboard Fox

  • Можливість спільної роботи. Доступ за посиланням.
  • Зміст можна записати в: png
  • Можна додавати зображення.

Microsoft Whiteboard — цифрова Дошка

Microsoft Whiteboard

Ця програма була створена для того, щоб ділитися ідеями за допомогою Surface Hub — величезного інтерактивного екрана, але зараз доступна і десктопна версія, яка йде в комплекті з Microsoft 365. Такий пристрій більше підходить середнім і великим фірмам, які часто проводять онлайн-тренінги навчання.

Основні функції Microsoft Whiteboard

  • Можливість спільної роботи — просто поділіться посиланням у рамках фірми.
  • Усі зміни можна зберегти у форматах PNG та SVG.
  • На дошку можна додати графіку, PDF-файли, документи Word та PowerPoint.
  • Додавання рукописного тексту та малюнків.
  • Переміщення об’єктів
  • Подібне рішення від Google — Jamboard Google

Інші віртуальні дошки

  1. Whiteboard.fi
  2. Conceptboard
  3. ZiteBoard
  4. Sketchboard
  5. MURAL

Якщо підсумувати, то whiteboard це зрозумілий і простий інструмент. Використовуючи інструменти Малювання, можна суттєво вплинути на сприйняття та засвоєння матеріалу учасниками зустрічі. Позначки на дошці, підвищують інтерактивність вебінару, роблять більш наочним. Якщо залишилися питання щодо використання цього інструменту, то сміливо пишіть нам на support@myownconference.сom.

Стаття на тему: Інструменти для малювання на екрані

Джерела:

  1. Make it a mural, not just a meeting
Платформа для проведення вебінарів MyOwnConference
Діна Фаскевіч

Блог сервісу вебінарів MyOwnConference.com. Пишемо про проведення вебінарів, дистанційну освіту, онлайн-конференції. Допомагаємо на всіх етапах проведення вебінару.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!