Конверсія на вебінарі та реєстрації

Реєстрації

Існує безліч способів використання вебінарів: це і навчання, і робота, і спілкування й багато іншого.

Реєстрації — збільшуємо кількість конверсій

Не дивно те, що багато інтернет-користувачів намагаються заробляти на проведенні різних онлайн-заходів. В цьому немає нічого поганого. Навпаки цей спосіб збагачення з кожним роком стає дедалі популярнішим.

Все було б добре, але хтось знайшов свою аудиторію і може отримувати добрий прибуток від своїх вебінарів. А комусь не вдається зібрати й п’ятьох людей на свій івент. Для того, щоб добре заробляти за допомогою онлайн-заходу, важливо збільшити конверсію вебінарів.

Тобто, щоб отримати справді добрий результат, треба подбати не лише про якість свого виступу. Але й, по-перше, про кількість реєстрацій. По-друге, про кількість глядачів. По-третє, щоб якомога більше учасників онлайн-зустрічі стали клієнтами. Все це підходить під одне визначення — конверсія вебінару.

Поділитись! Це, мабуть, одна з найкорисніших кнопок, яку пропонують різні інтернет-майданчики. Закликайте своїх підписників та майбутніх учасників ділитися інформацією про майбутній вебінар. Заохочуйте поширення новин у соцмережах. Про те, як використовувати Facebook для розкручування вебінару, ви можете прочитати у цьому матеріалі.

Тільки пам’ятайте, що запрошувати варто лише зацікавлених користувачів. Це правило стосується й email-розсилок. В такому випадку, при неправильних діях, є всі шанси потрапити в спам. Як цього уникнути? Шукайте відповідь на це запитання у нашому блозі.

Інструкція, як не потрапити в СПАМ

Якщо вирішите зайнятися рекламою на Facebook, не потрібно використовувати свою фотографію для оголошення. Це доречно лише в тому випадку, якщо ви вже відомі широкому загалу людей.

Не ускладнюйте. Сторінка реєстрації на вебінар має бути простою і містити лише найважливіші елементи та необхідну інформацію.

Всесвітньо відомий маркетолог Ніл Патель стверджує, що детальний опис вебінару на сторінці реєстрації збільшить кількість записів на онлайн-захід.

 “Версія з більш докладним описом вебінару законвертувала на 12,8% краще, ніж оригінал”, – каже фахівець.

Опис вебінарів

У рекламі та на сторінці реєстрації використовуйте кнопки зі спонуканням до дії. Наприклад:

  • Хочу записатися на тренінг;
  • записатися, щоб отримати більше клієнтів;
  • хочу на вебінар;
  • приєднатися до заходу.

Закликаємо учасників вебінару до дії — CTA

Зростання відвідуваності вебінару

Збільшити показник відвідуваності вебінару можна, вдавшись до хитрощів. Можна попередньо проінформувати учасників у розсилці до вебінару, що цього разу не надсилатимете запис онлайн-заходу. Це, звичайно, зовсім не означає, що ви не повинні зберегти на комп’ютері свій івент. Такий контент може стати в пригоді для коротких відео на YouTube. Що теоретично приверне додаткову аудиторію до наступної події.

Чому варто завжди записувати свої вебінари, як це правильно зробити? Про це можна читати у статті «Запис вебінару. Як про нього подбати?

Плануйте розсилку правильно

👉 За 4 дні до вебінару надішліть email всім зареєстрованим користувачам.

👉 За 3 дні до вебінару надішліть email тим, хто не відкрив попереднього листа після реєстрації, але змініть його тему.

👉 За 2 дні до вебінару ще один лист для тих, хто досі не прочитав попередні повідомлення.

👉 За 1 день до вебінару надішліть email із нагадуванням.

Наступні нагадування надішліть за годину і за 15 хвилин до початку онлайн-заходу.

Щоб підвищити показник відвідуваності, пропонуйте бонуси, які можна отримати лише на вебінарі. Це має бути щось справді цінне. Єва Висоцька з Mindvalley завдяки такому методу, за її словами, збільшила відвідуваність своїх вебінарів до 35%.

Показник відвідуваності вебінарів

Додайте трохи «смачної» інформації: використовуйте невеликі відео у розсилці перед івентом. Вони мають бути короткими, але цікавими та корисними.

Збільшуйте конверсію вебінарів за принципом: учасник = клієнт

Пам’ятайте, що вебінар на 50 і 500 осіб вимагає практично однакову кількість зусиль. Однак кількість учасників онлайн-заходу позначиться на прибутку. По-перше, якщо сумніваєтеся, який тарифний план вибрати, купуйте кімнату з великою кількістю місць для глядачів. По-друге, залучайте максимум людей на свої онлайн-заходи.

Перегляньте записи своїх попередніх вебінарів, щоб помітити помилки та позбутися власних дивних рухів, слів, інтонацій. Виправлення того, на що раніше не звертали увагу, це допоможе покращити якість майбутніх івентів.

Заберіть із кадру все, що виглядає безглуздо та недоречно

Бо брудна білизна, банки з-під газування та інші подібні речі викликають огиду у глядача. А це може означати, що деякі клієнти не прийдуть на онлайн-захід наступного разу.

Розповідайте про себе та свою біографію якнайменше

Учасники прийшли для того, щоби чогось навчитися. Повірте, нікому не цікаво слухати про те, який ви чудовий. Цю інформацію доречно розмістити на власному сайті або на сторінці в соціальних мережах.

Якщо намагаєтеся продати послугу або продукт за допомогою вебінару, згадайте про це в середині онлайн-заходу. Не варто нав’язливо щось пропонувати аудиторії у перші хвилини івента. Так є ризик втратити велику частину ваших глядачів на самому початку.

Відповідайте на питання учасників наприкінці вебінару

Нехай блок із відповідями йде вже після того, як буде озвучена своя комерційна пропозиція.

Запросіть помічника

Зазвичай достатньо однієї людини. Зосередьтеся на презентації, а розмови, модерацію чату та технічні моменти залиште для іншого фахівця.

Відгуки клієнтів можна успішно використовувати для збільшення конверсії. Покажіть, що про вас говорять учасники минулих зустрічей на слайдах та на сторінці покупки. Підкреслюйте  користь вашої пропозиції.

Гуру маркетингу про збільшення конверсії на вебінарах

Серійний інтернет-підприємець Рассел Брансон збільшив прибутковість однієї реєстрації з 9 до 16 USD. З його слів, такого результату вдалося досягти, використовуючи техніку закриття пропозиції. Суть даного методу: треба зробити так, щоб учасники позитивно відреагували на запитання. Наприклад: “Чи є в цьому сенс?”, “Хіба це не приголомшливо?” або «Ви згодні?»

Той самий Рассел Брансон підвищив продажі на вебінарах на 25%. Як? Додавши можливість у будь-який час зателефонувати до служби підтримки та поставити запитання перед покупкою товару чи послуги. Форма зворотного зв’язку була налаштована за допомогою Google Voice. Фахівець вважає, що важливо оперативно задовольняти цікавість клієнта. Так, на думку Брансона, можна збільшити конверсію на вебінарах.

До речі, невеликі онлайн-заходи іноді працюють краще за масштабні зустрічі. Все тому, що ви маєте можливість більш розгорнуто відповісти на всі запитання аудиторії.

Вибирайте та комбінуйте ті способи, які найбільше підходять для вашого онлайн-заходу. Так можна збільшити конверсію вебінарів. Це, своєю чергою, підвищить дохід, який отримується від подібних івентів. Якщо все робити грамотно, то можна добре заробити, так і принести реальну користь своєї аудиторії.

Вам може сподобатися: Ресайклінг вебінару або 7 ідей, що робити після ефіру

Спробуйте безкоштовно платформу проведення вебінарів MyOwnConference. Тут можна знайти безліч можливостей, які стануть у пригоді під час організації вебінару.

Платформа для проведення вебінарів MyOwnConference
MyOwnConference

Блог сервісу вебінарів MyOwnConference.com. Пишемо про проведення вебінарів, дистанційну освіту, онлайн-конференції. Допомагаємо на всіх етапах проведення вебінарів.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!