Про що проводити вебінари у 2023 році

Теми для вебінарів

Деякі теми для вебінарів легко продаються і говорити про них просто. Однак не всі вони можуть залучити цільового клієнта або зміцнити вашу репутацію. Тому краще витратити трохи часу та дізнатися про теми, які будуть представляти цінність для вашої потенційної аудиторії та допоможуть у розвитку вашого бренду (і не лише).

Вебінари використовуються як для бізнесу, так і для проведення освітніх курсів, занять. Теми онлайн-заходів варіюються від ділових нарад та підготовки фахівців до приватних уроків чи реклами.

Але навіть досвідченим маркетологам буває складно зрозуміти, про що проводити вебінари у 2023 році. У цьому матеріалі ми дамо відповідь. Ця інформація буде актуальною та корисною як для новачків, так і для ветеранів онлайн-заходів.

Теми для вебінарів та поради

Вивчіть популярні запити щодо вебінарів в інтернеті. З невеликими сезонними коливаннями лідерами пошуку залишаються такі теми:

  • туризм,
  • вивчення іноземних мов,
  • техніки продажів,
  • ідеї для бізнесу,
  • програмування,
  • маркетинг,
  • дизайн,
  • психологія,
  • діти,
  • криптовалюти,
  • схуднення та правильне харчування,
  • дизайн.
вебінари по

На такі онлайн-заходи зазвичай реєструється багато учасників. Обираючи щось із цього списку, врахуйте, що часто вебінари з цих тем проводять безкоштовно. Завдяки цьому способу продаються індивідуальні консультації, супутні товари, поглиблені курси чи партнерські програми.

Цікавими будуть теми для спеціалістів певних галузей:

  • бухгалтерія,
  • законодавство,
  • спорт, підвищення кваліфікації тренерів,
  • медицина,
  • ремонт та будівництво.

Тут вже реєстрацій буде менше, але можна продавати самі вебінари.

Радимо також ознайомитися з докладним посібником з підготовки вебінару.

Ви визначилися із тематикою вебінару. Що далі?

Щоб зрозуміти, про що конкретно варто провести вебінар, дайте відповідь на кілька питань.

Що найбільше цікавить ваших клієнтів, вашу цільову аудиторію?

Швидше за все, ви відразу назвете кілька тем, якими найчастіше цікавляться (або могли б цікавитися) ваші потенційні глядачі. Не бійтеся дати волю уяві, напружте свою пам’ять. Може допомогти все те, про що пишуть у тематичних пабликах та на форумах. Також не зайвим буде перевірити особисті листування. Швидше за все, хтось із ваших потенційних глядачів вже ставив вам питання з тієї теми, на якій Ви спеціалізуєтеся.

У чому ви ас, яку нішу хочете займати?

Для будь-якого успішного проєкту (від вебінару до прибуткового бізнесу) вам важливо об’єктивно оцінювати свої можливості. Навіщо? Це допоможе обрати тему вебінару у 2023 році. Наприклад, якщо ви займаєтеся продажами, ви, напевно, знаєте, як налагодити стосунки зі “складними” клієнтами. Також можете розповісти про те, як організувати акцію, яка збільшить продаж у несезон.

Чого ви можете навчити за годину?

Мало кому сподобається, коли спікер розповідає про абсолютно банальні чи марні речі. Та ще й робить це протягом тривалого часу чи кількох занять. Ви повинні залучити аудиторію вже з першої години вашого вебінару. Як це зробити? Підбирайте тему, яка принесе відчутний ефект за одне заняття. Наприклад, якщо ви кажете про фінанси, поділіться з глядачами готовим робочим кейсом. Навчіть їх фішок, які вони зможуть використати вже після вашого вступного заняття.

Порада для тих, хто вже почав проводити вебінари

Іноді може здатися, що не залишилося більше цікавих тем, про все вже розказано, написано, а учасників нічим здивувати. Якщо вас зачепила ця думка, схоже, вам не завадить невелика творча пауза. Добре відпочиньте, а потім огляньтеся навколо — ідеї поруч.

Не завадить і творча ретроспектива: подивіться на контент, який ви вже створили. Проаналізуйте його. Часто під час вебінару якісь моменти залишаються поза увагою через брак часу. І тема виявляється не до кінця розкритою. Чому б цим не скористатися?

Для пошуку нових тем для онлайн-заходів поговоріть із колегами та службою підтримки. Наприклад, фахівці MyOwnConference завжди можуть допомогти з цим питанням. Вони знають багато про інтереси ваших клієнтів. І з радістю підберуть для вас найкращий варіант.

Запитайте поради у своїх підписників. За грамотного підходу такий прийом може підвищити кредит довіри. А також потенційні клієнти вирішать, що вам не байдужа їхня думка. Поставте питання у розсилці або групах у соцмережах. Сміливо запитуйте про те, що цікавить потенційних учасників вашого вебінару, про що їм хотілося б дізнатися. Влаштуйте голосування.

Та й не варто нехтувати досвідом ваших конкурентів. Звичайно, нічого не потрібно плагіатити. Подивіться, яких тем вони ще не висвітлювали, на які питання не відповіли — будьте першими у своїй ніші!

Оберіть ідеальний план для вашого бізнесу

Поради для всіх

Обравши область, переходьте до вужчої теми. Наприклад, величезний пласт матеріалів про туризм звужуємо до “Де відпочити влітку 2023”. А також: “Чим здивувати досвідченого туриста в Іспанії”. Якщо ви говорите про дітей та психологію, зробіть вебінар про дитячий сон, а далі можна конкретизувати: “Як налагодити сон дитини після 3 років”.

Записуйте ідеї, теми, питання, варіанти чіпляючих заголовків

Неможливо встигнути за усіма тенденціями, але щоб розуміти тренди, переглядайте не лише тематичні видання. Дуже корисні блоги (особливо іноземні), пов’язані з вашою темою. Познайомтеся з іншими людьми, які працюють у потрібній сфері або висвітлюють її. Так ви не тільки будете в курсі подій, але й зможете знайти спікера для наступного вебінару.

Якщо у вас є свій блог, перегляньте, які матеріали в ньому найпопулярніші. Будьте уважні до коментарів

Використовуйте питання, які вам ставлять на вебінарах та завжди пропонуйте учасникам написати свій відгук після завершення зустрічі. Багатьом, напевно, буде не до розгорнутих коментарів. Тому краще заздалегідь приготувати опитування чи анкету у своєму сервісі для вебінарів. Запропонуйте її заповнити незадовго до завершення заходу, але не в самому кінці.

Запитайте, чи почули учасники відповіді на запитання, що їх цікавлять, про що вони хотіли б дізнатися докладніше.

Коли список готовий, станьте критиком

Скажіть, чи зареєструвалися б ви на вебінар, якби були представником цільової аудиторії? Чи справді такий вебінар може принести користь, чи допоможе він вирішити реальну проблему? А ви самі у захваті від того, що проведете таку зустріч? Як такий вебінар допоможе розвиватися вам та вашому бренду?

Використовуйте наведені вище поради, щоб придумати унікальні та свіжі теми для наступного вебінару. Ви здивуєтеся, як багато ідей з’явиться у вашому блокноті за короткий час. Але тоді можливо доведеться шукати рішення для наступної проблеми: де знайти час для реалізації всіх проєктів.

Зареєструйтеся безкоштовно на платформі MyOwnConference. Тут ви знайдете безліч можливостей, які стануть у нагоді під час організації Вашого вебінару.

Джерела:

  1. Криптовалюти

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!