Яке обладнання вибрати для успішного вебінару?

Обладнання

Один з важливих етапів в організації вебінару — вибір та налаштування потрібного обладнання.

Обладнання та устаткування для проведення вебінарів

Адже враження навіть про найяскравішу та захопливу презентацію можуть бути зіпсовані поганим звуком, нечітким зображенням та технічними несправностями.

Як це не дивно, але крім надійного сервісу для проведення вебінарів знадобляться ще обладнання:

  • Комп’ютер або ноутбук із виходом в інтернет. Можна також обійтися планшетом і навіть смартфоном.
  • Вебкамера або вбудована камера ноутбука, якщо використовувати відео.
  • Навушники з гарнітурою та мікрофон.
  • Правильно підібране освітлення.

Комп’ютер

ком'ютер

Отже, для проведення вебінарів підійде будь-який комп’ютер. Причому на ньому має:

  • Google Chrome;
  • Mozilla Firefox;
  • Safari;
  • Opera.

Безперечно, якість звуку та відео під час вебінару багато в чому залежатиме від швидкості вашого інтернет-з’єднання. Якщо ви будете проводити вебінар із відео, швидкість інтернету має бути не менше 4 Мбіт/с. Як не дивно, чим більше режимів використовується (камера, трансляція відео, показ екрана), тим якіснішим має бути інтернет-з’єднання. До речі, під час проведення вебінарів необхідно вимкнути Skype та інші програми, які можуть захопити камеру або мікрофон. Також варто призупинити завантаження та, по можливості, закрити всі непотрібні вкладки у браузері.Чи плануєте проведення вебінарів? Реєструйтеся в MyOwnConference та проводьте вебінари на 20 осіб безплатно!

Вебкамера

вебкамера

Багато комп’ютерів і ноутбуків мають вбудовані вебкамери, які можна використовувати для проведення вебінарів. Однак якість картинки буде набагато вищою, якщо скористатися зовнішньою камерою і правильно її налаштувати. Вона підключається до комп’ютера через USB або Firewire. Перш ніж придбати вебкамеру, уважно вивчіть такі характеристики:

  • Матриця.
  • Дозвіл.
  • Частота кадрів за секунду.
  • Автофокусування.
  • Зум.
  • Кріплення.
  • Вбудований мікрофон.

👉 На замітку: рекомендуємо придбати штатив для вебкамери. Це рішення дозволить стабілізувати камеру, що в результаті допоможе покращити якість знімання.

Мікрофон та навушники

навушники

З особливою ретельністю підійдіть до вибору гарнітури. Якщо користувачі будуть погано вас чути, успіху вебінару не знайти, яким би цікавим він не був. У більшості комп’ютерів і ноутбуків вже вбудовані мікрофон та динаміки, але, як правило, вони забезпечують невисоку якість звуку та викликають ефект «відлуння».Для проведення вебінару можна використовувати стандартну гарнітуру зі штекером або USB гарнітуру. Як правило, ідеальною для вебінару є USB гарнітура. Внаслідок вбудованої звукової карти вона дає чистіше звучання та ефективно бореться зі стороннім шумом.

Прочитайте нашу статтю:
Добре звучати на вебінарі або Чому мій вебінар неможливо слухати та як це лікувати?

Спікерфон

спікерфон

Спікерфон прийде до речі, якщо у вебінарі беруть участь кілька ведучих, що знаходяться в одній кімнаті. Це спеціальне обладнання, що складається з мікрофона та динаміка. Спікерфон дозволяє передавати звук з відривом до 3 метрів. При цьому він усуває акустичну луну та сторонні шуми. Крім цього, варто враховувати, що спікерфон із великою кількістю динаміків, мікрофонів тощо, обійдеться вам дорожче.

Освітлення

Освітлення

Ну і звісно, не забувайте про освітлення. Якщо підібрати його з розумом, якість вебінару буде помітно кращою.

Якщо кошти поки що не дозволяють, можна грамотно скористатися природним освітленням. Ідеально, якщо світло від вікна падає на особу під кутом 45 градусів.

Найкращі варіанти в параметрах середньої цінової категорії — діодні лампи або кільцеві світлодіодні лампи. Втім, на ринку їх безліч, тому можна вибрати, виходячи з ваших уподобань.

Софтбокси — це найбільш преміальний та професійний вид подібного обладнання. З ним за якість заходу будь-якого масштабу турбуватися вже точно не доведеться.

Ми радимо перед початком все кілька разів протестувати на обраному вебінарному майданчику.

Тепер, коли ви знаєте, яке обладнання потрібне для проведення вебінару, спробуйте провести тестовий вебінар на MyOwnConference. Отримати безплатний доступ до вебінарної кімнати на 20 учасників можна за посиланням.

Постійний вебінар — найшвидший спосіб провести онлайн-зустріч.

Як провести вебінар

Платформа для проведення вебінарів MyOwnConference
MyOwnConference

Блог сервісу вебінарів MyOwnConference.com. Пишемо про проведення вебінарів, дистанційну освіту, онлайн-конференції. Допомагаємо на всіх етапах проведення вебінарів.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!