Оцінки відгуків учасників онлайн-заходу

Оцінка відгуків — вступ

Перші дії після завершеного вебінару. Як зрозуміти реакцію користувачів, що робити та як діяти далі з оцінками відгуків, в цьому допоможе команда MyOwnConference. 5 діючих методів для отримання зворотнього звʼязку після вебінара.

5 дієвих способів збору та оцінки відгуків онлайн-заходу

У сучасному світі, де цифрові технології змінюють способи нашого спілкування та обміну інформацією, онлайн-заходи стають все більш популярними. Відгуки учасників цих заходів не тільки важливі для зрозуміння їхнього задоволення та вдосконалення майбутніх подій, а й відіграють ключову роль у формуванні репутації організаторів. Отже, ефективний збір та аналіз відгуків може стати вирішальним фактором для успіху вашого наступного онлайн-заходу. У цій статті ми розглянемо п’ять дієвих способів, які допоможуть вам зібрати та оцінити відгуки, забезпечивши при цьому значне покращення якості вашого заходу.

Онлайн-конференція щойно закінчилася. Приєдналося багато людей, учасники були активними та обійшлося без технічних неполадок? Як дізнатися, чи всім сподобався вебінар? Правильно — отримати зворотний зв’язок від аудиторії за допомогою оцінки відгуків учасників онлайн-заходу. Фідбек (слово запозичене нашими інтернет-користувачами з англійської мови) може бути у вигляді відгуків та коментарів. Їхній збір — важлива частина будь-якого вебінару.

Не будемо довго розмірковувати про те, навіщо потрібно звертати увагу зворотного зв’язку. Зрозуміло, що без взаємодії зі своєю аудиторією (і без урахування її переваг) контент довго в інтернеті не проживе.

Отже, способів для збирання відгуків хоч греблю гати. Розглянемо деякі з них.

1. Спливаюче вікно (поп-ап)

Досить поширений спосіб зібрати відгуки — це використовувати вікно що спливає, для зворотного зв’язку.

Розміщувати такий віджет можна практично будь-де. Зазвичай він спливає після вебінару чи відвідування сайту. Найпоширенішим способом взаємодії з аудиторією є смайлики. Користувач має можливість відзначити той смайл, який асоціюється з його ставленням до онлайн-зустрічі або контенту.

Якщо значки emoji здаються неінформативними, варто вдатися до традиційного опитування з варіантами відповіді.

Важливо, щоб вікно що спливає,не відвертало увагу аудиторії від інформації, яку хочете донести. Підберіть відповідне місце та час для поп-апу.

Але є й побічна дія такого збору фідбеку. Останні дослідження показали, що не всі користувачі люблять поп-апи. Деякі люди вважають спливаючі вікна дратівливими та нав’язливими. Тому намагайтеся уникати настирливості та використовуйте поп-апи тоді, коли це доречно. Запропонуйте користувачеві щось корисне за активність (безкоштовний доступ до заходу або знижка на проведення наступної онлайн-конференції).

При грамотному використанні за допомогою спливаючих вікон можна збирати адреси електронної пошти.

2. Додаткове програмне забезпечення для оцінки відгуків учасників вебінарів

Розглянемо програму Event Mobi.

Його інструментарій дозволяє розробити власну реєстраційну платформу для iOS та Android. Конструктор програми простий і зрозумілий, підійде для роботи в онлайн-режимі.

Сервіс має безліч функцій, але нас цікавить взаємодія з аудиторією. Система допомагає налагодити зворотний зв’язок через обговорення, відгуки, опитування. Які можна включати між виступами спікерів, під час перерв після онлайн-зустрічі й так далі.

Оцінка відгуків — додаток Event Mobi

3. Електронна пошта в поміч

Універсальний інструмент, завдяки якому можна досягти безліч маркетингових цілей. І який використовується для оцінки відгуків учасників вебінару.

У нашому випадку підійде для створення форми зворотного зв’язку та її розсилання електронною поштою. До речі, автоматичне розсилання можна налаштувати в MyOwnConference.

Важливо зробити так, щоб перед початком конференції учасники залишили свої адреси для отримання документів та розсилки інформації. Пошту зареєстрованих учасників можна використовувати для збору відгуків після закінчення конференції.

Досить створити онлайн-опитування і прикріпити його до розсилки, яку потрібно 

надіслати відразу після закінчення конференції. Ввічливим тоном нагадайте учасникам конференції про те, що вони отримають листа і попросіть їх залишити фідбек. Уважно стежте, щоб ваші дії відповідали правилам розсилки.

Рекомендуємо ознайомитися з даним матеріалом: Інструкція, як не потрапити в СПАМ.

4. Електронна анкета зворотного зв’язку

Це один з найпопулярніших методів для збору та оцінки зворотного зв’язку у 2023 році.

У чому його переваги? По-перше, електронні анкети дозволяють автоматично подати отримані дані у вигляді таблиць та схем. По-друге, анкети зворотного зв’язку є (переважно) безкоштовними та простими у створенні та заповненні. І, по-третє, багато користувачів інтернету вже вміють ними користуватися.

Найголовніше у створенні онлайн-анкети — правильно і просто сформулювати питання, які безпосередньо допоможуть з’ясувати думку про конференцію та її організацію. Ось деякі пропозиції:

  • Як ви оцінили б своє враження від заходу?
  • Чи був порядок денний актуальним для вас?
  • Оцініть кожного спікера окремо.
  • Чи зареєструєтеся на наші вебінари ще?

За такою ж схемою можна збирати інформацію про організаційні моменти вебінару, реєстрацію та ін. Подивіться шаблон опитування, націленого на аналіз відгуків про онлайн-захід загального характеру.

5. Соціальні мережі, як один із найдієвіших способів оцінки відгуків учасників вебінару

Підготуйте хештеги та розмістіть інформацію про свої офіційні сторінки у розсилці перед онлайн-зустріччю та під час неї.

Ненав’язливо нагадайте учасникам про можливість коментувати те, що відбувається в соціальних мережах.

Facebook, Instagram та інші соц. мережі дозволяють створювати опитування прямо у сторіз. Учасники зможуть оцінити вебінар буквально на один клік в режимі реального часу. Наприклад, у сторіз Instagram можна побачити користувачів, яких захід чимось не влаштував (на запитання: «Чи сподобалася онлайн-зустріч» вони відповіли негативно). Ніхто не засудить вас, якщо тактовно поцікавитись у користувача про те, що саме, на його думку, було зроблено не так.

Оцінка відгуків — допоміжні додатки

Ще три способи оцінки відгуків учасників вебінару

Після збору інформації одним зі способів, який може підійти формату вашої конференції, залишається аналіз та візуалізація всіх отриманих даних.

Ніхто не скасовував ручний моніторинг інформації, але існують і кілька інструментів, які допоможуть вам автоматично перетворити зібраний зворотний зв’язок на цілісні дані. Пропонуємо для ознайомлення деякі з цих інструментів:

  • Survey Monkey. Популярна онлайн-платформа, за допомогою якої можна створювати опитування. Надаються готові шаблони
  • Crowdpurr. Безплатний інструмент, що дозволяє створювати інтерактивні опитування
  • MyOwnConference. Наш сервіс також надає можливість аналізу оцінки відгуків учасників онлайн-заходу: чат, розсилка, анонімні опитування Потрібні подробиці? Про це та багато іншого вам із задоволенням дадуть відповідь наші фахівці.

Висновок

Збір та аналіз зворотного зв’язку, як ми вже переконалися, дуже важливий з багатьох причин. Відгуки не лише допоможуть покращити якість онлайн-заходів, а й встановлять емоційний зв’язок з аудиторією. Почніть застосовувати поради з цієї статті практично вже сьогодні. Все це можна зробити за допомогою платформи для онлайн-заходів MyOwnConference.

Платформа для проведення вебінарів MyOwnConference
MyOwnConference

Блог сервісу вебінарів MyOwnConference.com. Пишемо про проведення вебінарів, дистанційну освіту, онлайн-конференції. Допомагаємо на всіх етапах проведення вебінарів.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!