Яку платформу для вебінарів обрати?

Яку платформу для вебінарів обрати

На ринку існує безліч різних сервісів, які допоможуть в організації відеоконференцій та інших онлайн-заходів. Ось тільки як зробити правильний вибір та підібрати найкращу програму, яка б відповідала конкретним вимогам та цілям? Розглянемо 10 найпопулярніших сервісів відеоконференцій, серед яких ви, можливо, знайдете той, який підійде найбільше.

Розглянемо основні платформи

1. MyOwnConference

Яку платформу для вебінарів обрати — MeOwnConference

Сервіс відеоконференцій, що підтримує 16 мов. Завдяки цьому можна без проблем організовувати як міжнародні, так і місцеві онлайн-заходи.

У вебконференції можуть брати участь одночасно до 5000 осіб. Але за індивідуальним запитом можна проводити більш масштабні заходи з аудиторією до 10 тисяч учасників. Слухачі мають можливість приєднатися до зустрічі з будь-якого пристрою (Mac, PC, iPad, iPhone, Android).

Крім проведення трансляцій, MyOwnConference дозволяє показувати презентації та відео, демонструвати екран, обмінюватися повідомленнями в чаті. Є можливість проводити опитування та тести, малювати поверх слайдів та записувати зустріч. Особливо зручно те, що записану трансляцію можна завантажити на YouTube.

Якість зображення та звуку під час мовлення дуже висока. Розробники використовують широку мережу серверів та дата-центрів у всьому світі, щоб платформа працювала стабільно, без збоїв та затримок.

MyOwnConference пропонує 3 види тарифів: разові, щомісячні та річні. Ціна залежатиме від кількості учасників, які відвідають конференцію. Вартість мінімального разового тарифу стартує від 10 євро, а з помісячною оплатою від 30 євро. Зручно, що повний набір інструментів представлений у всіх тарифах, навіть найдешевших. Термін дії пробного періоду обмежений.

Рекомендуємо також ознайомитися з коротким гайдом по функціоналу MyOwnConference.

2. WebEx

Яку платформу для вебінарів обрати — webex

Один із найвідоміших сервісів для проведення вебконференцій був створений 1995 року корпорацією Cisco.

Програма дозволяє проводити різноманітні онлайн-зустрічі: інтернет-наради, відеоконференції, онлайн-тренінги та семінари. Для цього WebEx має набір різних функцій: від показу презентацій до онлайн-дошки для спільних записів.

Якщо знаєте англійську мову, користуватися сервісом відеоконференцій нескладно. На все налаштування піде не більше пів години. Зручний для WebEx і для слухачів. Їм не потрібно попередньо реєструватись або встановлювати програму на комп’ютер для участі.

Вартість тарифу стартує від $12,50 на місяць та залежить від кількості учасників.

3. GoTo

Яку платформу для вебінарів обрати — GoTo

Фактично аналог Webex, сервіс GoTo був випущений на ринок у 2008 році компанією Citrix Online. Функції програм багато в чому схожі: обидві дозволяють створювати відео та аудіоконференції, ділитися файлами, спілкуватися в чаті, записувати зустрічі.

Окрім проведення трансляцій, сервіс для відеоконференцій дає змогу спільно працювати над документами та матеріалами. Організатор зустрічі може надати віддалений доступ до свого робочого столу, клавіатури та миші. Учасники можуть у прямому ефірі вносити правки до документа, зберігати та завантажувати матеріали чи вивчати роботу програм.

У GoToMeeting реалізовано інтеграцію з Outlook. Це дозволяє планувати зустрічі у календарі та розсилати запрошення слухачам.

Усього представлено кілька тарифів: професійний (до 150 осіб на одній конференції) та бізнес (до 250 осіб), відповідно по $12,50 та $17 на місяць. Причому щоб використовувати весь набір функцій, що пропонуються GoTo, доведеться обрати найдорожчий тарифний план. Також є тарифи для підприємців (від 250 осіб на одній зустрічі), його вартість слід уточнювати індивідуально. Перед покупкою можна скористатися безплатним 14-денним пробним тарифом та зрозуміти, чи підходить сервіс під ваші цілі.

Також частиною GoTo став популярний сервіс join.me. Join.me пропонував такі функції, як живий чат під час зустрічі, демонстрація екрана, запис конференції, захист зустрічі паролем, доступ через мобільний додаток. Після об’єднання двох сервісів все це залишилося, а також додалися багато інших функцій від GoTo (наприклад, інтеграція з такими програмами як Outlook, Slack, Salesforce або необмежений запис на хмару).

Функція демонстрація екрана, що це?

4. Intermedia Anymeeting

Яку платформу для вебінарів обрати — Intermedia Anymeeting

Сервіс для проведення відеоконференцій AnyMeeting чітко поділяє поняття вебінарів та відеоконференцій. Для кожного з цих заходів у платформи свої можливості, тарифи та реєстрація.

AnyMeeting дозволяє проводити вебконференції у HD-якості. При цьому ні організатору, ні учасникам заходу не потрібно встановлювати додаткові програми на свій комп’ютер. Все працює через браузер.

Серед основних доступних функцій — показ робочого столу, відео та презентацій PowerPoint, чат, email-розсилка, статистика відвідуваності. Також є можливість записувати трансляцію, щоб ті, хто не зміг брати участь, могли переглянути конференцію або вебінар пізніше.

Тарифні плани на проведення вебінарів стартують від $48, а проведення відеоконференцій — від $9,99 на місяць. Пробний період — 14 днів. Ось тільки щоб його використати, доведеться ввести дані платіжної картки.

5. Google Hangouts

Яку платформу для вебінарів обрати — Google Hangouts

Google Hangouts є інструментом для проведення вебконференцій від Google. Сервіс дозволяє організовувати онлайн-наради, відеоконференції та просто спілкуватися у відеочаті.

Google Hangouts широко інтегрована з іншими продуктами від Google. Наприклад, запланувати зустріч можна за допомогою Google Календаря, а надіслати запрошення іншим користувачам можна через Gmail. Під час зустрічі є можливість ділитися файлами з Google Диску.

Інтерфейс Google Hangouts простий та лаконічний. За допомогою зрозумілих іконок можна легко розпочати розмову, запросити колег, надіслати повідомлення у чаті. Загалом використовувати Google Hangouts зручно та просто.

Але є у програми суттєвий мінус. Багато користувачів скаржаться на затримку відеопотоку між ведучим та слухачами аж до однієї хвилини. У такому форматі проводити відеоконференції, де є спілкування між двома чи кількома сторонами, досить складно.

Використання Google Hangouts є повністю безплатним. У ньому немає прихованих платежів чи реклами.

6. ClickMeeting

Яку платформу для вебінарів обрати — ClickMeeting

Ще один популярний сервіс для вебконференцій, ClickMeeting дозволяє проводити як невеликі онлайн-наради на кілька осіб, так і масштабні конференції до 5 тисяч учасників.

Серед усіх сервісів відеоконференцій, у ClickMeeting один із найбільших списків функцій, що надаються. Окрім стандартних можливостей, таких як чат, запис зустрічі, показ презентації та файлів, майданчик надає і специфічні: синхронний переклад чату, адресна книга, виставлення рейтингу проведеного вебінару.

Для початку можна скористатися безплатним пробним періодом 30 днів.

Сервіс пропонує декілька тарифів. У найдешевшому за $8 є обмеження за кількістю ведучих, які можуть брати участь у трансляції, і за доступним часом для безперервного запису (до 4 годин). Також у ClickMeeting передбачені додаткові платежі, наприклад, якщо потрібна більша кількість місць для ведучих або місця на диску для запису трансляції.

7. RemotePC Meeting

Яку платформу для вебінарів обрати — RemotePC Meeting

Ще один сервіс, який дозволяє проводити онлайн-зустрічі у будь-якій точці світу. Неважливо де, в офісі, будинку чи конференц-залі. RemotePC Meeting дозволить організувати вебконференцію до 50 осіб.

Основні функції сервісу:

  • створення онлайн-зустріч з унікальним номером у закритому доступі;
  • конфігурація з календарями Google, Yahoo та Outlook;
  • необмежену кількість часу, виділену на зустріч;
  • можливість заходити до вебінарної кімнати з телефону;
  • можливість створювати опитування;
  • поділ зустрічі на кілька кімнат;
  • транслювання вебінару через YouTube.

Що стосується цін, можна скористатися пробним періодом (7 днів) або купити тариф за $9,95 на рік з одним провідним на вебконференції (на момент написання статті RemotePC Meeting пропонує знижку $0,99 за перший рік користування).

8. Dialpad Meetings

Яку платформу для вебінарів обрати — Dialpad Meetings

Dialpad Meetings також дозволяє створювати різні конференції: як зустрічі віч-на-віч, так і великі вебінари. Сервіс пропонує різні стандартні функції, у тому числі відео у форматі HD, можливість записувати зустрічі та персоналізувати їх (змінювати фон, вставляти музику тощо).

Безплатна версія Dialpad Meetings підійде для команд із 10 або менше осіб. Сервіс надає можливість створювати необмежену кількість конференцій, однак кожна має обмеження часу — до 45 хвилин. Щодо платної версії, найдешевший тариф — $20 на місяць. У цьому випадку зустріч може тривати необмежену кількість часу.

З плюсів сервісу — штучний інтелект, який фіксує важливі моменти зустрічі, міжнародні телефонні номери та можливість дзвонити учасникам. Що стосується мінусів, одночасно на екрані зображається до дев’яти відеопотоків, а також сервіс не надає сховище для записів.

9. TrueConf Online

Яку платформу обрати — TrueConf Online

Цей сервіс дозволяє безплатно організовувати вебконференції до шести учасників формату FullHD. Такий варіант відмінно підійде для невеликих груп або окремих осіб, яким потрібний простий інструмент для проведення відеодзвінків та спільної роботи. Безплатної версії буде достатньо, якщо плануєте робити невеликі зустрічі онлайн для своїх співробітників.

Також є платний тариф за $12,90 на місяць, що дозволяє створювати вебконференції на 120 учасників. Доступна і корпоративна версія, вартість якої $300 на 10 осіб.

Як зазначено на сайті компанії, технічна підтримка допоможе з навчанням, тому освоїти сервіс не складе жодних труднощів.

10. Lifesize Go

Яку платформу для вебінарів обрати — Lifesize Go

Lifesize Go можуть використовувати співробітники, які працюють дистанційно, фрілансери або ті, хто рідко проводить великі групові зустрічі. Хоча сервіс також надає онлайн-майданчик для проведення масштабних вебінарів, безплатна версія все ж таки підійде більше для індивідуальних зустрічей і невеликих конференцій.

Основні безплатні функції: до 8 учасників, немає обмежень щодо тривалості зустрічі, демонстрація екрана. Щодо платної версії, є кілька тарифів:

  • Standard,
  • Plus (для маленького бізнесу),
  • Enterprise (для середнього бізнесу),
  • Організація (для великого бізнесу).

Standard коштує $12,50, Plus та Enterprise — $14,95. Вартість тарифу Organization необхідно дізнаватися індивідуально.

Чим дорожчий тариф, тим більше можливостей надає сервіс. Кожен тариф пропонує зустрічі, необмежені за часом. А ось кількість учасників обмежена: користувачі Standard можуть зробити конференцію на 100 осіб, а ось тариф Plus розширить захід до 300 учасників.

Зрозуміло, список програм для відеоконференцій не обмежується лише платформами, описаними вище. Адже цей ринок зараз розвивається, як ніколи раніше. Згідно зі статистикою Finances Online, за допомогою онлайн-зустрічей компанії можуть скоротити витрати на відрядження на 30%, а 92% маркетологів використовують сервіси відеоконференцій у своїх основних маркетингових завданнях.

Ми перерахували одні з найпопулярніших сервісів, представлених на ринку вже не один рік. Якщо не можете визначитися та вибрати відповідний, протестуйте безплатно MyOwnConference. Також рекомендуємо прочитати статтю про платформи для онлайн-заходів. Вибір за вами.

Безкоштовне тестування платформи MyownConference

Джерело
1. Статистика Finances Online

Платформа для проведення вебінарів MyOwnConference
MyOwnConference

Блог сервісу вебінарів MyOwnConference.com. Пишемо про проведення вебінарів, дистанційну освіту, онлайн-конференції. Допомагаємо на всіх етапах проведення вебінарів.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!