Ресайклінг вебінару або 7 ідей, що робити після ефіру

Після вебінару

Поговоримо про те, як повторно використати вебінар. Витратити багато годин на підготовку, а після ефіру просто приступити до наступного заходу — не можна пробачити марнотратство контенту та часу.

Запис після вебінару — перегляд

Ось вам брутальний підрахунок. За хвилину спокійної розмови ми говоримо близько 110 слів. Скажімо, презентація триває 60 хвилин. Виходить вже 6600 слів, і це якщо зовсім не поспішати. Додамо до цього заготовлену інфографіку, запитання та відповіді після вебінару та роздаткові матеріали. Цілком вистачить на те, щоб протягом місяця наповнювати свій блог або видати електронну книгу.

Знаємо, що після заходу може бути тяжко зібратися з думками. Тому ми підготували список справ із докладним описом: що й навіщо слід робити після вебінару, щоб вебінар використовувати повторно та швидко підготуватися до наступних зустрічей.

Необхідний запис вебінару, блокнот та ручка для нотаток (можна замінити на текстовий редактор), порція самокритики та трохи почуття гумору, щоб пережити потік власних зауважень.

Пропонуємо розпочати саме з аналізу виступу. Займіться цим поки спогади про ефір ще свіжі. Думаємо легко можна назвати кілька ляпів і важких моментів під час вебінару. Запишіть усі. А потім на свіжу голову перегляньте запис знову. Але не просто за чашкою кави, підійдіть до цього як до роботи. Уявіть, що ви учасник, а краще прискіпливий конкурент. Постарайтеся будь-що знайти 100 недоліків вебінару.

Звертаємо увагу на:

  • На технічні моменти: чи правильно працювали режими показу слайдів та відео, як показувалися кнопки заклику до дії, якою була якість звуку та відео.
  • Залучення учасників: кількість відповідей у ​​чаті, участь в опитуваннях, перехід за посиланнями та банерами.
  • Час, коли учасники почали залишати вебінар. Краще це шукати у статистиці.
  • Який відсоток слухачів “дожив” до кінця.
  • На свою промову: паузи, “екання”, різке підвищення голосу, слова-паразити.
  • На запитання, на які не пролунали відповіді.
  • Скільки часу зайняв кожен блок вебінару, що можна скоротити.

Обговоріть технічні проблеми та шляхи їх усунення з техпідтримкою власної вебінарної платформи. Якщо це не приносить результати, можливо є сенс придивитися до інших варіантів, на щастя, вибирати є з чого. Попрацюйте над мовою, шукайте способи, щоб пустити в дію учасників під час вебінару. Напишіть відповіді на запитання учасників, щоб відповісти на них у листах після вебінару або під час наступної зустрічі.

Підготовка відеоконтенту

Необхідний запис, редактор відео, час. Визначте формат відео. Це може бути повна версія вебінару (звичайно відредагована) або цикл з декількох коротких відео.

Іноді трапляються відео без монтажу, а дарма. Навіть якщо ви профі, відео треба підредагувати. Паузи, чухання носа та інші ляпи. Приберіть із запису відрізки з очікуванням відповідей учасників, скоротіть вітальну частину. Відредагуйте блок з питань та відповідей. Таким чином, відео буде динамічним і більш змістовним.

Все на благо відеомаркетингу. Розбийте вебінар на кілька коротких відео та використовуйте силу мікролернінгу, навчаючи своїх клієнтів.

Крім того, записи вебінарів можна продавати та зробити з них повноцінний онлайн-курс.

Відредаговане відео допоможе наповнити YouTube-канал або будь-який інший обліковий запис у соцмережах.

Статті для блогу або електронна книжка за матеріалами вебінару

Писати блог, свій чи гостьовий, гурт у соцмережі, слайди з вебінару. Але що робити, якщо ще не призвичаїлися писати статті? Забудьте, про невміння писати — усі вміють, треба просто знайти свій формат. Наприклад, якщо спершу важко дається складати слова в дотепні пропозиції, спробуйте писати списки, покрокові інструкції або робіть більше схем. Така подача інформації часто сприймається навіть краще.

Про матеріал турбуватися вже не треба. Оскільки щойно був проведений вебінар, більшість тексту вже є. Щоб перевести аудіо в текст, можна включити в одному вікні браузера голосовий набір, наприклад Google Docs, а в іншому програвати запис з відео.

Зверніть увагу на грамотність та логічність викладу. З граматикою допоможуть спеціальні сервіси. Обов’язково прочитайте те, що написали вголос. А краще, хай це прочитає хтось інший.

Все це потрібно, щоб підтримувати зацікавленість публіки після вебінару та залучати нових учасників. Та й навіщо витрачати час на створення нових статей з нуля, якщо у вас вже практично готовий матеріал на 6-10 статей?

Спробуйте публікуватися на сторонніх сайтах, щоб отримати нову аудиторію: twitter.com, medium.com.

Не забудьте поділитися статтею зі своїми передплатниками на Фейсбуці та інших майданчиках.

З електронною книгою треба буде трохи більше заморочитися із версткою. Якщо думаєте, що сказаної на вебінарі інформації буде мало, пройдіться за своїми нотатками. Напевно, була викинута з початкового плану вебінару не одна ідея, щоб вкластися в таймінг.

Так доведеться попрацювати, але такий матеріал ідеально підійде, наприклад, для заохочення нових підписників. Електронки чудово мотивують записатися на вебінар або підписатись на розсилку.

Розсилка. Працюємо над конверсією

Знадобляться шаблони листів для різних груп користувачів. Напишіть хоча б по 3 листи для тих, хто брав участь у вебінарі, для тих, хто не прийшов, для тих, хто встиг стати клієнтом. У цих листах розмістіть короткі чек-листи та витримки з вебінару. Якщо вже встигли опублікувати статті, як ми радили, залиште у листах посилання, де їх можна знайти.

У листах звертайтесь на ім’я. Першого листа надішліть протягом 24 годин після вебінару. Намагайтеся побудувати діалог — пропонуйте ставити запитання і самі додавайте невеликі опитування. Розмістіть кнопки із закликом до дії. Додайте посилання на перегляд запису вебінару, обмеживши доступ до нього кілька днів.

Прикро, коли довго працюєш над вебінаром, а результати конверсії не тішать. Звичайно, не всі учасники вебінару стануть після цього лідами. Але якщо зробити низку дій, кількість клієнтів може швидко зрости. Розсилка може стати чудовим способом побудувати відносини з майбутніми клієнтами.

Статті на тему: Як уникнути найчастіших помилок у розсилці?

Аналіз та робота над помилками після вебінару

Вся статистика, яка у вас є: Google Analytics, статистики сервісу вебінарів та розсилки, свої записи, підрахунок доходів та витрат. Розкладіть усі цифри та порівняйте їх зі своїми очікуваннями, а також із результатами попередніх вебінарів.

Відзначте, звідки отримано більше реєстрацій, на якому етапі “втратилися” потенційні учасники, які листи розсилки виявилися ефективнішими. Оцінка вашого вебінару учасниками (якщо ви проводили опитування під час проведення вебінару), кількість відгуків та згадок у соцмережах, оцінка прибутковості вебінару.

Все це необхідно, щоб вибрати найкращі канали та способи просування, щоб навчитися утримувати передплатника та ефективніше досягати своїх цілей.

Готуємося до наступного вебінару

Необхідна пауза, щоб перепочити та знайти яскраву ідею для наступного вебінару; всі питання та зауваження, які вдалося зібрати; план підготовки, розробка email-стратегії та план просування.

Перегляньте наш блог — у рубриці Підготовка вебінару ми зібрали безліч перевірених порад.

Це все для того, щоб проводити вебінари легко та одночасно досягати своїх цілей.

Підсумок: найкращі способи ресайклінгу вебінару

Величезна популярність відеоконтенту та економічна доцільність повинні переконувати, що вебінар варто використовувати повторно на повну.

Що ми можемо зробити після заходу, щоб гарантовано отримати більше лояльних клієнтів?

  • Свідомо переглянути запис вебінару.
  • Підготувати відео з вебінару чи відеоуроки.
  • Підготувати статтю для блогу та e-book.
  • Проаналізувати виступ та попрацювати над помилками.
  • Організувати розсилку, щоб збільшити конверсію.
  • Продовжити спілкування у соцмережах після заходу.
  • Готуватися до наступного вебінару, а краще відразу до серії заходів.

Цінуйте свій час та працю, і нехай вебінари працюють на вас навіть після закінчення ефіру.

Платформа для проведення вебінарів MyOwnConference
MyOwnConference

Блог сервісу вебінарів MyOwnConference.com. Пишемо про проведення вебінарів, дистанційну освіту, онлайн-конференції. Допомагаємо на всіх етапах проведення вебінарів.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!