Просування вебінару в Twitter: тільки найкращі рекомендації

Twitter

Твіттер (Twitter) — соціальна мережа для обміну короткими повідомленнями. Тут цінується актуальність, швидкість та своєчасність інформації. Тому Твіттер якнайкраще підходить для поширення інформації про вебінари.

Щодня Twitter відвідує близько 206 млн. активних користувачів. Але в Україні цим майданчиком користується набагато менше людей, ніж іншими соцмережами. Виходячи з цього, можна стверджувати, що перевагою просування в Twitter буде низька конкуренція. Крім того, та сама банерна сліпота тут набагато менш розвинена. Це допоможе вашому оголошенню отримати більше уваги.

Однак цей інструмент підійде далеко не всім. Для просування онлайн-заходів краще використовувати інші інструменти, якщо:

  • немає облікового запису в цій соціальній мережі;
  • додаєте пости до Твіттера час від часу, без особливої ​​регулярності;
  • проводите вузькоспеціалізовані вебінари, які не призначені для широкої аудиторії.

В інших випадках сміливо використовуйте Твіттер поряд з іншими інструментами для просування вебінарів.

У цій статті ми підготували кілька порад для більш ефективної роботи з Twitter.

Twitter — публікуйте твіти із зображеннями

Повідомлення з зображеннями помітніші у спільній стрічці соціальної мережі. Такими постами діляться у 5 разів частіше, ніж текстові твіти.

Оскільки у Твіттері обмеження 140 символів для посту, то картинка — це ще спосіб вмістити більше інформації в одне повідомлення.

У Twitter можна використовувати свої фотографії або зображення, знайдені в мережі. Щоб зображення коректно показувалося у стрічці, спочатку зберігайте його в потрібній роздільній здатності на комп’ютері, а потім завантажуйте в соцмережу. Оптимальний розмір картинки — 1024 пікселів завширшки й 512 пікселів завдовжки.

Twitter — твіти з зображеннями

Інтегруйте посилання в повідомлення

Мета — отримати якнайбільше учасників на вебінар. Тому додавайте до твітів посилання — покажіть користувачам, де можна зареєструватися на вебінар або переглянути його у прямому ефірі.

Публікації у Твіттері практично миттєво індексуються пошуковими системами. Якщо додавати до твітів посилання на цільову сторінку вебінару, це значно прискорить попадання сторінки в пошук.

Посилання для публікації краще скоротити — у Twitter обмеження на 140 символів застосовується і до тексту, і до URL. Для скорочення посилань застосовуйте спеціальні послуги: puzz.me, bit.ly, goo.gl.

Використовуйте хештеги

Придумайте окремий хештег для свого вебінару та вмикайте його у повідомлення. Це допоможе відстежувати відгуки, питання або отримувати інший зворотний зв’язок від учасників заходу.

Для привернення уваги нових користувачів залучайте загальновідомі хештеги: #Вебінар, #вебінарипомаркетинг, і подібні.

Не вставляйте більше ніж двох-трьох тегів в одне повідомлення.

Twitter — хештеги

Включайте заклик до дії

Заклик до дії у твіті — зареєструватися на вебінар, відвідати сайт або зробити репост запису — збільшує відгук аудиторії. Пост без заклику до дії у 90% випадках користувачі просто проігнорують.

Підключайте рекламу

Використовуйте рекламу у Твіттері, щоб отримувати ще більше результатів. Вона налаштовується у спеціальному рекламному кабінеті Twitter. Слід враховувати, що в Україні створити такий кабінет можна лише через офіційного партнера з продажу реклами Httpool. А це вимагатиме чимало коштів. Якщо бути точним, то потрібно укласти договір та поповнити баланс не менш ніж на 120 тисяч гривень. Отже, якщо ваш бюджет обмежений, реклама в цій соцмережі — не ваш варіант.

У випадку, якщо все ж таки можете собі дозволити рекламу в Twitter, можна використовувати одну з двох стратегій: просування твітів або кліки на вебсайт. Налаштування їх однакове, але в одному випадку збільшуватиметься кількість переглядів твіту, в іншому — переходи на вебсайт або вказану сторінку.

Як запустити рекламу у Twitter?

  • Вказати назву кампанії та задати час її початку.
  • Вибрати місто, країну, штат чи область, де показуватиметься реклама.
  • Позначити цільову аудиторію, яку хочете залучити, а саме стать, мову, пристрій, інтереси тощо.
  • Встановіть загальний та денний бюджет. Якщо запускаєте рекламу в Twitter вперше, потрібно буде ввести платіжну інформацію.
  • Визначтеся з темпом показів. Він може бути стандартним або прискореним. Стандартний темп підійде, якщо хочете розподіляти бюджет рівномірно протягом дня, а прискорений потрібен, коли витратити бюджет потрібно якнайшвидше.
  • Виберіть твіт для просування. Можете рекламувати наявні твіти або створити новий. Після налаштування реклама відправляється на модерацію.
Оцінюйте результати

Вимірювати результати роботи з Twitter можна за допомогою Twitter Analytics. У статистиці буде доступна інформація про читачів (інтереси, місцеперебування, демографічні дані), та кількість користувачів, які взаємодіяли з публікацією, зробили репост запису або натиснули на посилання.

Ключові моменти, на які варто звернути увагу

Будьте своєчасними

Твіттер створено для цього моменту. Деякі з найуспішніших брендів — це ті, які використовують Twitter для постійної взаємодії зі своєю аудиторією тут і зараз. Використовуйте Twitter, щоб ділитися новинами, запускати оновлення тощо.

Аудиторія Twitter в основному мобільна

Близько 80% користувачів соцмережі заходять туди зі смартфонів. Запускаючи рекламу в Twitter, потрібно подбати про мобільну версію сайту, на яку переходитимуть користувачі.

Органічний та платний контент можуть працювати разом

Просування потужного твіту може дати йому початковий імпульс, необхідний у тому, щоб він став вірусним. В той самий час не використовуйте Твіттер тільки для реклами — всі платні стратегії повинні мати міцну основу з органічного контенту, щоб люди мали причину продовжувати стежити за оголошеннями та взаємодіяти з ними ще довго після того, як вони побачать вашу рекламу.

Налаштуйте свій обліковий запис для досягнення успіху

Знайдіть час, щоб заповнити всі поля у своєму профілі, оновити фотографію профілю та створити закріплений твіт, щоб люди, які відвідують сторінку вашого профілю, відразу знали, чого очікувати від контенту.

Будьте унікальними

Згідно з внутрішніми даними Twitter, причина номер один, через яку люди заходять у Twitter, полягає в тому, щоб «відкрити для себе щось нове». Видатні бренди у Твіттері часто глибоко занурюються у свою нішу. Чим глибше зможете поринути у свою нішу, тим цікавіше будете про неї розповідати, тим кращого результату досягнете.

Відео має значення

Згідно з внутрішніми даними Twitter, твіти з відео в 6 разів частіше ретвітять, ніж твіти з фотографіями. Запам’ятовуваність відеореклами на 70% вище. Незалежно від того, чи хочете привернути увагу чи збільшити продаж, має бути комплексна стратегія відеоконтенту, якщо хочете витримувати конкуренцію.

Знайдіть свій голос

Найуспішніші бренди у Твіттері — це ті, які використовують сміливий та відомий метод комунікації з аудиторією. Не бійтеся змінити свої звичні принципи бренду, щоб бути простим і зрозумілим, коли пишете та спілкуєтеся у Твіттері.

Зробимо підсумки

Отже, Твіттер можна успішно використовувати для просування вебінарів. Для цього передбачені різні методи: регулярно публікуйте повідомлення, додавайте в пости зображення, посилання та хештеги, по можливості підключайте рекламу. Експериментуйте, пробуйте, та вибирайте способи, які будуть ефективними саме для вашого продукту.

Нагадаємо, що можна зареєструватись безкоштовно на платформі MyOwnConference. Безперечно, ви знайдете безліч можливостей, які стануть у пригоді під час організації вебінару.

Безкоштовна реєстрація в MyOwnConference

Платформа для проведення вебінарів MyOwnConference
MyOwnConference

Блог сервісу вебінарів MyOwnConference.com. Пишемо про проведення вебінарів, дистанційну освіту, онлайн-конференції. Допомагаємо на всіх етапах проведення вебінарів.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!