Чек-лист ефективного просування на Фейсбук

Просування у Facebook

З MyOwnConference є можливість запускати ідеальні відеоконференції та живі вебінари зі звичного браузера телефону, планшета чи комп’ютера. У Facebook учасники також братимуть участь із будь-якого мобільного пристрою, без завантаження додаткових програм.

Просування вебінару на Facebook

Facebook — величезна платформа. І з його 2 мільярдами активних користувачів це чудове місце для просування вебінарів. Великі функції для запуску заходів, що є на цьому майданчику, можуть забезпечити просування івента та його доставку до потрібної аудиторії на належному рівні.

Що потрібно для просування вебінару на Фейсбуці?

✔️ Сторінка Facebook/fan page

Добре, якщо є сторінка Facebook. Якщо все ще користуєтесь особистим профілем, щоб розповідати про свої вебінари, рекомендуємо виправити це якнайшвидше. По-перше, це може бути нецікаво більшості друзів, по-друге, це виглядає не зовсім професійно, коли анонс нового вебінару знаходиться поряд із фотографією з вечірки. По-третє, це суперечить правилам Фейсбуку, і такий обліковий запис можуть просто закрити.

Зробити з особистого облікового запису сторінку Facebook зовсім не важко, до того ж після цього будуть відкриті всі інструменти для просування вебінарів та онлайн-курсів: доступ до статистики сторінки, реклама, просування постів, розширення контактів.

✔️ Цільова аудиторія

Постарайтеся описати свого клієнта якомога чіткіше: хто він, де живе, як каже, що любить, чого не переносить. Навіть якщо не налаштовуватимете рекламну кампанію, чітке бачення, який потенційний клієнт, необхідно, щоб пости потрапляли точно в ціль.

✔️ Контент для вебінару

Переконайтеся, що матеріал для майбутнього вебінару досить непоганий.

✔️ Додатковий бюджет

Він знадобиться, якщо вирішите скористатися допомогою лідерів думок, рекламою чи іншими способами просування.

✔️ Landing page

Підготуйте landing page або цільову сторінку. Використовуючи нашу платформу для проведення вебінарів, таку сторінку можна зробити безкоштовно та без допомоги програміста.

✔️ Рекламні тексти

Напишіть анонс вебінару. Тут написано як це зробити правильно. Краще одразу підготувати ланцюжок листів для Фейсбуку. На щастя, є можливість автоматизувати публікацію постів. Також не обійтися без красивих фотографій і картинок, що чіпляють.

✔️ Час

Місяць або принаймні 2 тижні достатньо для просування вебінару на Фейсбуці, якщо є своя аудиторія. Якщо тільки починаєте свою пригоду з Фейсбуком, краще починати ще раніше.

Просування вебінару на Фейсбуці: 15 ефективних кроків

1. На своїй сторінці регулярно (щодня або двічі на день) публікуйте пости

Важливо не переборщити — ніхто не любить спам. Це можуть бути цікаві факти стосовно теми сфери діяльності, новини, спостереження або досвід, короткі витримки з попередніх вебінарів. Не забувайте доповнювати всю цю справу картинками для більш ймовірного привернення уваги. Час від часу ставте запитання, цікавтеся у підписників, що вони думають з того чи іншого приводу. Стимулюйте їх коментувати та ділитися постом, щоб якнайбільше людей дізналося про сторінку. Щоб це перетворилося на реальність, нотатки мають бути захопливими та корисними.

2. Підготуйте електронну книгу

Не хвилюйтесь, не треба бути письменником, щоб здійснити щось подібне. Достатньо знайти матеріали попередніх вебінарів і зробити з цього список порад, додати картинки, інфографіку, і готово — є посібник, що знадобиться для залучення більше підписників на вебінар.

3. Заінтригуйте підписників

Коли ж вирішите, що сторінка придбала достатню кількість підписників, починайте їх підігрівати: напишіть, що готуєте щось грандіозне. Не розповідайте про все одразу — нехай це розтягнеться приблизно на 4 пости.

Просування у Facebook — Заінтригуйте підписників

4. Придумайте назву для вебінару.

Це перше, що бачать користувачі, тому постарайтесь, щоб після назви просто не терпілося записатися. І, будь ласка, відмовтесь від довгих заголовків. Вони виглядатимуть не дуже, особливо в мобільній версії.

5. Створіть сторінку заходу

Про те, як створити таку сторінку і рекламувати вебінар або іншу зустріч, можете прочитати тут. Виберіть яскравий фоновий малюнок (1920×1080 пікселів), розмістіть посилання на сторінку для посадки (і нехай завжди буде вгорі). Саме цією сторінкою варто користуватись, щоб просувати вебінар на Фейсбуці. Зверніть увагу, що сторінка має виглядати привабливо, особливо у мобільній версії, адже понад 50% користувачів переглядають соцмережі у смартфоні.

6. Розмістіть анонс вебінару на сторінці заходу

7. Перевірте, як все виглядає з боку учасника

Зареєструйтесь самі та попросіть знайомого зробити те саме. Це необхідно, щоб переконатися, що все працює правильно, а процес реєстрації легкий і зрозумілий.

8. Створіть оголошення про початок реєстрації на вебінар у всіх доступних джерелах

Пам’ятайте, що важливо залишати посилання на лендинг та сторінку заходу.

9. Напишіть пост про вебінар

Тема, спікери, чим ця зустріч відрізняється від інших, які навички та бонуси отримають учасники.

10. Попросіть своїх шанувальників зареєструватися на вебінар та поділитися постом

Пообіцяйте, що написавши найцікавіший коментар можна отримати безкоштовну участь у вебінарі. Також нагадайте, що всі, хто зареєструвався, в подяку отримають електронну книгу в подарунок.

11. На сторінці заходу створіть анкету

Запитайте про що майбутні учасники хотіли б дізнатися на вебінарі.

12. Реклама

Якщо зважилися на платну рекламу, починайте її приблизно за 2 тижні до вебінару.

13. Відлік часу до початку вебінару

За 7-10 днів почніть відлік часу до початку вебінару, не забуваючи додати невелику нотатку та яскраву картинку.

14. Нагадування про вебінар

Підготуйте кілька повідомлень з нагадуванням про вебінар для розсилки тим, хто зареєструвався. Налаштувати її можна у своєму сервісі вебінарів або сервісі розсилок.

15. Скористайтеся Facebook live

Щоб привернути увагу підписників та запросити їх на свій вебінар. Повторно використовуйте цей інструмент за кілька хвилин до початку зустрічі — нагадайте, що чекаєте на всіх через 10 хвилин у вебінарній кімнаті.

Ітог

Виконання цих кроків може значно підвищити ефективність проведення вебінару. Попри їхню кількість, все не так страшно. Насправді достатньо лише 30 хвилин на день, щоб написати пост, відповісти на запитання, налаштувати рекламу та розсилку. Зате результати можуть бути справді приголомшливі.

Платформа для проведення вебінарів MyOwnConference
MyOwnConference

Блог сервісу вебінарів MyOwnConference.com. Пишемо про проведення вебінарів, дистанційну освіту, онлайн-конференції. Допомагаємо на всіх етапах проведення вебінарів.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!