Статистика вебінарів у MyOwnConference

Статистика

Статистика вебінарів є одним із найважливіших елементів будь-якого заходу. Однак багато організаторів не надають їй такого важливого значення і марно. Адже статистика дозволяє оцінити відвідуваність заходів та зацікавленість учасників у контенті. Так, за допомогою такого інструменту, організатору легко аналізувати дані по кожному користувачеві та на їх основі коригувати свій матеріал.

Маркетинговий канал і воронка продажів — статистика

Вебінари — як маркетинговий канал і воронка продажів — продовжує набирати обертів у геометричній прогресії. Тому саме час почати аналізувати свій продукт і приділяти особливу увагу статистиці вебінару. Платформа MyOwnConference надає всі необхідні інструменти.

Ознайомлення з тарифними планами MyOwnConference

Статистика: все, що вам знадобиться

Історії вебінара

Сервіс надає досить багато інформації про проведений онлайн-захід. Це також можна використовувати і при складанні звітів, наприклад, щоб показати ефективність вебінару начальству або потенційним клієнтам. Часто статистика може стати в нагоді для рефлексії, самоаналізу та вдосконалення своєї роботи.

Читайте також: Як підготувати вебінар у 2022 році? Тримайте шпаргалки.

Заповненість вебінарної кімнати

Статистика — Загальна статистика

В даному розділі статистика відвідування вебінару відображаєтьсяу відсотках, вказується кількість учасників, які були запрошені та відвідали онлайн-захід. Можна відстежити, в який часовий період заповненість вебінарної кімнати була вищою.

Таку інформацію можна використовувати для визначення геолокації потенційних клієнтів. А точніше того часового поясу, який є найбільш зручним для більшості учасників. Це також дозволить визначити мову, якою найкраще складати запрошення для потенційних відвідувачів наступного вебінару.

Крім того, можна побачити, скільки користувачів отримали листи по розсилці MyOwnConference, а потім перейшли по ній на вебінар. Отже, за допомогою такої функції є ще можливість оцінити якість роботи сервісу.

Стаття на тему: CTA або Call To Action — кнопки продажів

Історія чатів

Статистика — історія чату

Цей пункт дуже важливий, і з цим не посперечаєшся. Адже в історії чатів можна зробити наступне: визначити, у чому найбільше зацікавлені користувачі, які виявляли найбільше активність; також є можливість вичитати всі питання, які поставили учасники та відповісти на них вже на наступному вебінарі. Або ж надіслати персональне пояснення на особисту пошту, намагаючись не потрапити у спам.

Історія чатів зазначені у повному обсязі, у ній відображаються як загальне, так і особисте листування. Вивантажити всю інформацію можна у XLSX та CSV форматі.

Важливо! Намагайтеся, щоб конфіденційні дані з цих чатів не потрапили до третіх осіб. Нерідко під час онлайн-заходів можуть обговорюватися теми, доречні лише серед певних людей. Або ж хтось може залишити дані про своє місце перебування, номер телефону тощо. Зловмисники можуть скористатися цим у своїх корисливих цілях. Тому робіть все, щоб забезпечити максимальний захист особистих даних учасників вебінару.

Історія входів та виходів

Статистика — відвідуваність вебінару

У даному розділі відображається історія точної кількості користувачів, які відвідали вебінар. Цифри біля користувачів означають кількість учасників, які користуються однією мережею під час підключення до заходу. Зверніть увагу, що при вході на вебінар кількох учасників з однієї IP-адреси, інтернет-з’єднання ділиться на кількість підключень. У такому випадку MyOwnConference не гарантує високої якості звуку та зображення на вебінарі.

Для проведення корпоративних заходів радимо використовувати інтернет зі швидкістю 50 Мбіт та вище. Для перевірки з’єднання, рекомендуємо пройти тест-системи.

Історію входів та виходів можна завантажити у форматі XLSX та CSV.

Статистика CTA

Статистика — CTA

Кнопки продажів користуються особливою популярністю та допомагають у просування продукту ячи послуги. У статистиці відображається співвідношення присутніх на вебінарі до кількості натискань на конкретну кнопку продажу. Причому кожна кнопка матиме власну статистику.

Рекомендуємо ознайомитись: Навіщо проводити вебінари: 10 причин для заведення облікового запису на вебінарній платформі.

Цікава статистика про вебінари, про яку не слід мовчати

1. Дні в середині тижня найкраще підходять для проведення вебінару.

Як показує всесвітня статистика, успішні вебінари слід проводити у вівторок та середу. Як правило, у ці дні середня кількість учасників вебінару становить 260 осіб. Середня відвідуваність становить 40% до 50% від кількості зареєстрованих учасників.

2. Вебінари повинні тривати від 30 до 40 хвилин

За даними BigMarker, 44% відвідувачів вебінарі віддають перевагу сеансам тривалістю 45 хвилин. 41% бажають, щоб вони тривали 30 хвилин. Тільки 10% згодні бути присутніми на вебінарі тривалістю в годину.

Тому, для проведення вебінару, рекомендуємо вкластися в 30-40 хвилин.

3. 44% відвідувачів вебінарів приділяють увагу заходу від початку до кінця

За даними Make Social Media Sell, у середньому 40% слухачів зосереджені на вебінарі від початку до кінця. Інші, як правило, з часом втрачають цікавість і залишають трансляцію.

Щоб аудиторія залишалася зацікавленою, необхідно створювати якісний контент. Як це зробити? Читайте у нашому блозі.

4. Після закінчення заходу аудиторія ще може виявляти інтерес до теми

Через 10 днів після вебінару, все ще може бути до 47% переглядів записаного ефіру. Через 20 днів це число знижується до 10% переглядів.

5. Просування через соціальні мережі підвищує відвідуваність вебінарів

показник реєстрації лише 20,56%. Але все змінилося, коли організація змінила тактику та використала просування через Google та соціальні мережі.

Плануєте досягти успіху? Проводьте свої онлайн-заходи за допомогою платформи MyOwnConference.

Платформа для проведення вебінарів MyOwnConference
MyOwnConference

Блог сервісу вебінарів MyOwnConference.com. Пишемо про проведення вебінарів, дистанційну освіту, онлайн-конференції. Допомагаємо на всіх етапах проведення вебінарів.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!