Автовебінар: всі тонкощі заробітку на автопілоті

Автовебінар

MyOwnConference підготували для своїх клієнтів довгоочікуване літнє оновлення. З 1-го липня всім користувачам стала доступна функція “Автовебінар” у режимі BETA. Тепер з’явилась можливість відпочити, насолодитися розкішною відпусткою, доки клієнти та учні надалі відвідують ваші вебінари. Сьогодні розглянемо, як працюють автовебінари в MyOwnConference.

Автовебінар і як він працює в MyOwnConference?

Отже, що таке автовебінар і як він працює? Автовебінар — це запланований автоматичний захід, який відбувається незалежно від присутності на ньому ведучих. Достатньо обрати відео запису, призначити час заходу та запросити учасників. За бажанням ведучих, є можливість модерувати такий автовебінар та втручатися в його хід.

Відповідні відео для автовебінару можна записати заздалегідь або обрати запис проведеного раніше заходу.

Хто може скористатись послугою автовебінарів?

Будь-який клієнт MyOwnConference може активувати автовебінари. Тарифний план немає значення. Кількість автовебінарів необмежена навіть на безплатному тарифі.

планування автовебінару

Які обмеження в автовебінарів на безплатному обліковому записі?

Обмеження автовебінарів на безплатному тарифному плані такі самі, як і для проведення звичайних вебінарів: 20 учасників, 1 Гб місця під завантажені файли. Також є можливість використовувати для відображення записів попередніх вебінарів.

Більше про безплатний тарифний план: Безкоштовний тарифний план для проведення вебінарів і онлайн-занять від MyOwnConference

Які установки доступні для автовебінарів?

Для активації автовебінарів доступні звичні налаштування вебінарної кімнати. Обрати можна колір, банер, розташування елементів. Для збільшення ефективності автовебінару, є можливість налаштувати його під себе.

Як запросити учасників на автовебінар?

Учасники можуть потрапити на автовебінар як за загальним посиланням, так і за індивідуальними запрошеннями. Запрошення на автовебінар та листи для учасників налаштовуються, так само як і на “живий” онлайн-захід.

Стаття на тему: Як уникнути типових помилок у розсилці

Чи будуть збережені дані та історія чату?

Так, вся інформація про учасників та їхню активність зберігається в історії вебінару. Доступна історія чату з усіма повідомленнями учасників.

Як можна використовувати автовебінари?

Автовебінари можуть бути використані як самостійний захід, або як частина онлайн-семінару. Показавши, наприклад, спершу запис попередньої лекції, або інший відеоматеріал. А потім приєднатися ведучим, для спілкування з аудиторією вже наживо.

Чи можна перервати автовебінар?

Показ відео на автовебінарі може перервати той ведучий, від імені якого проводиться автовебінар. А ось завершити захід дозволено лише користувачам із правами Модератора чи Адміністратора.

Чи можна записувати автовебінар?

В такому випадку запис не буде доступний через те, що на автовебінарі транслюється подія, яка раніше вже була записана. Якщо все ж таки необхідно активувати запис, рекомендуємо для цього скористатися сторонніми програмами.

Як планувати ланцюжок вебінарів?

Створення ланцюжка автовебірнару

Створюючи автовебінар, є можливість планування ланцюг заходів з такими ж налаштуваннями. Після завершення планування, можна редагувати кожну подію з ланцюга окремо.

  • Додайте нову подію або видаліть якийсь вебінар.
  • Змініть час автовебінару та налаштування кімнати.
  • Поміняйте відео для деяких вебінарів у лінії заходів.

Які можливості мають учасники під час вебінару?

Можливості, які доступні для учасників, задає власник під час планування автовебінару або вже у вебінарній кімнаті.

Чи можна опитувати під час трансляції автовебінару, показувати кнопки продажів?

Так, на автовебінарі можна скористатися будь-якими стандартними інструментами вашої вебінарної кімнати. Головна умова — на вебінарі має бути другий ведучий з правами Модератора.

На автовебінар в хід якого плануєте втручання, рекомендуємо додавати щонайменше двох ведучих з правами Модератора. Це дозволить будь-коли відновити контроль над заходом. Також тестувати вебінар краще від імені запасного ведучого.

Корисна стаття на тему: CTA або Call To Action

Як автовебінар виглядає для учасника?

Вигляд вебінарної кімнати для учасника автовебінару такий самий, як і на звичайному вебінарі. Відео, як транслюється буде показано в області для показу матеріалів. Ведучий може розгорнути його на весь екран, щоб максимально зосередити увагу учасників на презентації.

Чим зручний автовебінар?

  1. Значно заощаджує час. Нема потреби проводити однаковий вебінар кілька разів.
  2. Зручність для користувачів. Зазвичай такі заходи проводять частіше і слухачі мають більше можливостей вибрати зручний час для участі у вебінарі.
  3. Допомагає збільшити базу клієнта. Як правило, участь в автовебінарах є безплатою, що, звичайно, приваблює користувачів.
  4. Забезпечують постійний дохід. Коли йде робота над створенням нових продуктів і недостатньо часу проводити вебінари, саме автовебінари будуть підтримувати продажі.

Недоліки автовебінарів

По суті автовебінар не є “живим” заходом. Наперекір ретельної підготовки та використання якісного сервісу автовебінарів, просунуті користувачі можуть відрізнити вебінар, проведений у режимі реального часу від його запису.

Автовебінар при вмілому плануванні може замінити лекційний формат вебінару, підстрахує під час відпустки чи непередбачуваних обставин. Крім того, можна використовувати вебінар тільки як частину вебінару, зберігши час та сили.

Але пам’ятайте, ніякий автовебінар не здатний провести інтерактивне заняття з групою та не замінить живого спілкування.

Сприймайте автовебінар як помічника, а не заміну собі. І тоді учасники отримають максимум користі.

Платформа для проведення вебінарів MyOwnConference
MyOwnConference

Блог сервісу вебінарів MyOwnConference.com. Пишемо про проведення вебінарів, дистанційну освіту, онлайн-конференції. Допомагаємо на всіх етапах проведення вебінарів.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!