Просування вебінарів із нульовим бюджетом

Просування вебінарів із нульовим бюджетом

Безперечно, вебінари — це найкраща можливість презентувати товари або послуги аудиторії у сучасному світі. Особливо, коли нова компанія має серйозний настрій стати авторитетом у своїй сфері, хоче отримати більше трафіку та передплатників.

Соціальні мережі та просування вебінару

Нерідко бюджет на просування безплатного вебінару мінімальний або відсутній. Справді, вкладати багато грошей у безплатну подію не завжди логічно. Але чи можливо зібрати якісну аудиторію на свій вебінар без витрат? Можливо. Але важливо пам’ятати, що абсолютно безоплатних способів просування немає. Навіть якщо не сплачуються гроші, йде вкладання в не менш цінні ресурси – час та сили. У статті знайдете способи просування вебінару із нульовим бюджетом.

Безкоштовні вебінари. Як це працює?

Коли витрати на просування вебінару мінімальні, соціальні мережі стають однією з головних опор просування вашої події (за умови, що там вже є активність та аудиторія). Звичайно, не варто перетворювати свою стрічку на суцільний анонс вебінару. Спілкуйтеся з аудиторією, давайте корисну інформацію, розважайте (так, саме за цим зазвичай йде користувач у соцмережу).

Instagram, Вконтакте, Facebook, Telegram, Twitter, Google+, Однокласники, StumbleUpon, LinkedIn, Pinterest – рекомендуємо зареєструватися на всіх популярних на цей момент часу соціальних мережах та месенджерах. Деякі з них будуть більш ефективними для вашої тематики, якісь – меншими, але бути присутніми потрібно у всіх обов’язково, т.к. ніколи не знаєш, який матеріал і де вистрілить. Хапайтеся за будь-яку можливість збільшити охоплення, тестуйте різні майданчики, ну і, звичайно, думайте про своїх користувачів: нехай у них буде можливість спілкуватися з вашою компанією на тому майданчику, де їм це зручно робити.

Email-розсилка

Просування – розсилка

Якщо у вас є база передплатників, обов’язково порекомендуйте свій вебінар в одному з випусків розсилки. Будьте ненав’язливі, крім анонсу вебінару, пропонуйте корисну та цікаву інформацію. Можете очікувати, що близько 25% зареєстрованих будуть присутні. Щоб збільшити це число, надішліть електронний лист із нагадуванням перед початком вебінару.

У жодному разі не включайте посилання на сторінку реєстрації наприкінці листа, адже читач може так і не дійти до неї. Заклик до дії повинен розташовуватися на найвиднішому місці. Бажано оформити його у вигляді кнопки та розмістити в основній частині листа, а також у бічному полі (за його наявності). Не забудьте виділити кнопку реєстрації яскравим кольором, який гармонує із загальним дизайном листа.

Закликаємо учасників вебінару до дії — CTA

Відеозапрошення

Людина в кадрі завжди привертатиме більше уваги, ніж невиразний анонс. Використовуйте відео, щоб запросити аудиторію на вебінар. Створіть короткий ролик до 2 хвилин. Обов’язково додайте посилання на вебінар та оверлей із закликом до дії.

Оформлення сторінки для реєстрації

Навіть якщо вебінар безплатний, не варто ігнорувати створення сторінки з анонсом вебінару та формою реєстрації. Тим більше існують спеціальні послуги, здатні полегшити це завдання.

Сторінка реєстрації повинна містити основну інформацію про ваш вебінар — заголовок (краще, якщо він збігатиметься з назвою вебінару), дату та час проведення, вступ що інтригує (з гострими питаннями або вигодами, які отримають учасники, відвідавши вебінар), відомості про ведучого, відгуки. Додайте на сторінку зображення, фото або інші зображення, які привернуть додаткову увагу.

На сторінці передплати мають бути соціальні докази. Потенційні клієнти будуть довіряти вам більше, якщо надати  їм соціальні докази. Розмістіть на сторінці підписки позитивні відгуки про ваші попередні вебінари; інформацію про видатного фахівця, якого запрошено на захід; посилання на публікації у провідних ЗМІ, що характеризують вашу діяльність тощо.

Свій сайт

Попри на всю очевидність і простоту цього пункту, не всі організатори вебінарів говорять про подію на сторінках свого сайту. Не допускайте цієї помилки. Додайте інформацію про майбутню подію на головну сторінку та блог. А якщо проводите онлайн-конференції досить часто, присвятіть їм окремий розділ сайту.

Для збільшення конверсії спробуйте додати до свого сайту онлайн-консультант (наприклад, JivoSite). Але бувають і такі інструменти, які взагалі не працюють і лише нервують користувачів. Тому радимо тестувати все перед початком кампанії, тим більше, що багато онлайн-чатів надають таку можливість абсолютно безплатно.

Стаття

Складіть список сайтів, які регулярно відвідує цільова аудиторія. Зв’яжіться з авторами майданчиків та запропонуйте їм статтю на тему події. Наприкінці матеріалу залиште посилання на вебінар. Якщо читачеві сподобається стаття, велика ймовірність, що він захоче відвідати ваш вебінар.

Кнопки “Поділитися”

Додайте на сторінку для реєстрації кнопки соціальних мереж, які допоможуть користувачам розповісти про вебінар друзям. Також запропонуйте поради на сторінці подяки та в електронному листі, що підтверджує реєстрацію. Зробіть так, щоб поділитися анонсом вебінару було просто та швидко. Можна навіть запропонувати готовий текст.

Деякі організатори навіть реєструють на вебінар лише після рекомендації у соціальних мережах.

Відгуки

Зараз проводиться багато безплатних вебінарів у різних сферах і, на жаль, не всі корисні та цікаві для слухачів. Відгуки – один зі способів показати аудиторії, що ви проводите хороші вебінари й вони витратили час не марно, відвідавши його.

Коротка форма реєстрації

Якщо при реєстрації на безплатний вебінар користувач бачить графу «телефон», то закриє сторінку в 7 випадках із 10. Тому намагайтеся мінімізувати кількість рядків до «e-mail» та «ім’я». Не перевантажуйте форму реєстрації, це виглядає відразливо.

Обмеження кількості місць

Коли користувачі бачать, що більшість місць вже розібрано — стимул зареєструватися зростає.

Коментування на сторонніх майданчиках

Порадьте вашу подію у коментарях до статей, що тематично близькі до теми вебінару. Цей спосіб не найшвидший і найефективніший, але зайву можливість отримати в плюс кілька реєстрацій відкидати не варто.

Форуми

Виберіть кілька форумів, близьких до тематики. Зареєструйтесь на них, відповідайте на запитання, створюйте цікаві теми для обговорень, допомагайте іншим у розв’язанні проблем – і дуже швидко зможете запрошувати користувачів на подію.

Партнерство

Просувуння вебінарів – партнерство

Пошукайте людей, які працюють з тією ж аудиторією, але не є прямими конкурентами. Домовитеся періодично розміщувати посилання один на одного в соціальних мережах, розсилці та блозі.

Взаємодія з лідерами думок

Зв’яжіться з експертами вашої тематики та запропонуйте їм анонсувати вебінар своїм передплатникам. Поясніть їм, наскільки корисною та актуальною є ваша подія, а також яку вигоду вони від цього отримають (наприклад, відсоток від проданих на вебінарі товарів).

Сайти – планувальники подій

У мережі можна знайти багато майданчиків, де можна безплатно розмістити анонс вебінару, наприклад: TimePad, TRN, TicketForEvent. Крім загально тематичних ресурсів, можна знайти також профільні, які, як правило, ефективніші. Головна порада – робіть анонс максимально цікавим, підберіть яскраву назву, додайте картинку що вражає. Зробіть все, щоб виділитися з купи інших подій.

Розклад подій

Багато послуг вебінарів публікують розклад подій, що проводяться на майданчику. Розміщення вебінару у стрічці подій багато реєстрацій навряд чи принесе, але послужить додатковим піаром.

Знижка

Знижка на безоплатному вебінарі буде хорошим поштовхом не лише до участі у події, але й першої покупки. Запропонуйте аудиторії на вебінарі промокод зі знижкою на ваш товар чи послугу. І обмежте час його дії.

Якщо запропонувати своїм адресатам певний бонус (наприклад, безплатну електронну книгу) в обмін на участь у вашому вебінарі, у них буде більше стимулу бути присутнім на вашому заході. Цей бонус обов’язково має бути пов’язаний із тематикою самого вебінару.

Подарунок

Запропонуйте подарунок усім, хто прийде на вебінар. Наприклад, створену брошуру, чек-лист чи щось інше. Люди люблять подарунки, тому залишаться на вебінарі охочіше. Тільки нехай подарунком буде створений вами продукт чи послуга, а не iPhone 13.

Конкурс

Анонсуйте, що на вебінарі буде проведено розіграш безплатної консультації, послуги, товару. Тільки, як і в попередньому пункті, відмовтеся від ідеї розіграти черговий пристрій Apple, якщо ви їх не продаєте або ремонтуєте.

Завдяки доступним інструментам, таким як MyOwnConference, і, звичайно ж, практиці, можете проводити цікаві та успішні ефіри без будь-яких витрат. Знайдіть найактуальніші теми за допомогою топ статей блогу та ключових слів, розберіться в технічних аспектах прямого ефіру, підготуйте план, потоваришуйте з камерою, проведіть тестовий вебінар — і новий канал для просування бізнесу у вашій у кишені.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!