Вигадуємо ефектну назву вебінару

Заголовок вебінару

Яким би цікавим не був анонс вебінару, користувач пройде повз, якщо його заголовок не «зачепить». Оригінальність та конкретика у назві вебінару визначають, чи варто користувачеві читати анонс, переходити на сторінку заходу та реєструватися. Саме читаючи заголовок вебінару, потенційний клієнт робить вибір: залишитися або шукати цікавіший варіант. Тому складанню заголовка варто приділяти особливу увагу і трохи більше часу. Які заголовки викликають найбільшу цікавість у користувачів? Ми виділили 6 варіантів, про які розповімо у цій статті.

Заголовок вебінару з акцентом на цільову аудиторію

Тут все просто — коли людина бачить заголовок вебінару з акцентом на цільову аудиторію, згадку про свою професію, захоплення, вікову чи статеву приналежність, щось близьке для неї, однозначно її цікавість до вебінару зростає. Молодій мамі цікавіше відвідати вебінар “10 способів заробітку в декреті”, ніж “10 способів заробітку”. Якщо в першому випадку, де назва вебінару націлена на певну соціальну групу, вона отримає способи, які застосовуються в декреті, то в другому випадку вона не буде такою впевненою. З великою ймовірністю вона відвідає перший вебінар. Тому так важливо, щоб чітко була встановлена своя цільова аудиторія. Хто потенційний клієнт? Скільки йому років, чим займається, що хоче дізнатися? Людям подобається думати, що вони знайшли те, що створили спеціально для них.

Якщо вебінар призначено для конкретної аудиторії, вкажіть це в назві.

Позначення у заголовку цільової групи допоможе потенційному клієнту зрозуміти, що це пропозиція для нього. Приклади вдалих заголовків: SEO для підприємців, Секрети справжніх дизайнерів.

Заголовок-питання

Людський мозок прагне дізнатись відповідь на будь-яке питання, яке перед ним виникає. Цю особливість часто використовують у заголовках. Доведено, що назви, які починаються зі слів «як», «чому», «що», «коли», викликають підвищену цікавість аудиторії, а отже, приводять до лав учасників ваших вебінарів.

Особливо ефективні для заголовків питання з початком «як». Не усвідомлюючи того за такою назвою вебінару, людина очікує побачити інструкцію, практичне керівництво, конкретний план і охоче реєструється на захід.

Знаючи, для якої цільової аудиторії готується вебінар, легко визначити питання, на які вони хочуть отримати відповіді.

Приклади назв-питань: “Як створити лендинг за одну ніч і встигнути поспати?”, “Страхи змін — що робити?”, “Як створити ефективну рекламу в Instagram?”.

Заголовок-список

Ця назва складається з цифр і слів “способи”, “поради”, “причини”, “секрети”, “ознаки” та вказує на ті переваги, які отримує потенційний слухач у процесі участі у вебінарі. Наприклад, 10 порад, 7 способів. Далі в такому заголовку вказується тема вебінару: “8 секретів ефективного найму співробітників”.

Заголовок-список говорить людині про користь, яку вона отримає на вебінарі. Неусвідомлено вебінар з назвою “5 кроків для налаштування контекстної реклами” видається більш інформативним та структурованим, ніж “Налаштування контекстної реклами”. Хоча зміст заходів може бути однаковим, у першому випадку клієнт розуміє, що він отримає інформацію про те, як і за скільки кроків створити контекстну рекламу, навіть ще й зробити її ефективною. Друга назва не містить конкретики й навіть звучить нудно.

Приклади вдалих заголовків: “10 факторів успіху інтернет-магазину”, “5 секретів успішного неймінгу бренду”, “7 секретів прибуткових угод”, “10 секретів мами, що не кричить”.

Назва вебінару із зазначенням актуальності

Привертають увагу заголовки з посиланням на актуальність: використанням слів “новий”, зазначенням року. Такі назви демонструють користувачу, наскільки запропонована на вебінарі інформація буде новою та актуальною. Це по суті свідчить про компетентність як спікера, наскільки організатор майстер своєї справи та чи володіє він останніми тенденціями розвитку певної сфери. Клієнт буде впевнений, що саме на вашому вебінарі він отримає новітню інформацію з теми, що цікавить.

Приклади: “5 ознак, що ваш email маркетинг вже переступив у 2021 рік”, “Тренди в SMM маркетингу у 2021”.

Заголовок з використанням літературних методів

Хочете дати своєму вебінару несподівану назву що інтригує? Використовуйте літературні методи. Щоб створити такий заголовок, можна обіграти популярну фразу, приказку, використовувати метафори чи інші відомі літературні техніки.

Приклади: “50 відтінків дорого”, “Розробка сайту без сучка та задирки. Як передбачити все!”, “Я хочу потрапити до ІТ, нехай мене навчать”.

Комбінація кількох варіантів назв вебінару

У заголовку допустимо використовувати не один, а два-три описані вище техніки. Так, з’являється більше шансів привернути увагу публіки. Головне — не “перевантажити” назву.

Приклади комбінованих заголовків: “Як змусити себе працювати? 7 робочих принципів”, “Як управляти проєктною командою. 5 технік”, “Вдалий неймінг. 10 порад, як вигадати оригінальну назву бренду”.

Короткий заголовок сприймається легше, ніж довгий. Використовуйте у заголовку до 10 слів.

Читачеві важливі візуальні зачіпки у вигляді заголовків, так простіше сприймати й заглиблюватися в саму ідею повідомлення. Грамотно вибраний заголовок здатний посилити зацікавленість користувачів до вебінару та вплинути на кількість реєстрацій. Тому краще вигадати кілька варіантів і вибрати найкращий. Створювати назви, що чіпляють, нескладно. Наведені вище методи допоможуть у цьому.

Вдалих вебінарів!

Також, ми пропонуєме вам, безкоштовний тарифний план для проведення вебінарів та онлайн-занять від MyOwnConference.

Платформа для проведення вебінарів MyOwnConference
MyOwnConference

Блог сервісу вебінарів MyOwnConference.com. Пишемо про проведення вебінарів, дистанційну освіту, онлайн-конференції. Допомагаємо на всіх етапах проведення вебінарів.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!