Методичні поради з проведення вебінарів

Методичні поради з проведення вебінарів

В останні роки, проведення віртуальних заходів набирає все більшої популярності. Однак для багатьох організаторів вебінари — незвідана територія. Хоча про логістику в такому випадку турбуватися не треба, витратити деякий час на планування все ж таки доведеться. Хороший майданчик для онлайн-заходів — ще один ключовий фактор, який впливає на успіх вебінару.

Вебінар — поради для вашого бізнесу

Майданчик для онлайн-заходів — це програмне забезпечення, яке об’єднує людей через інтернет. Зазвичай платформа включає можливість відеоконференцзв’язку, а також такі інструменти, як чат, реакції та спільне використання екрана.

Між іншим, платформа для проведення вебінарів MyOwnConference не передбачає звантаження та встановлення програми тому що ми працюємо у вашому улюбленому браузері. Можна провести захід з будь-якої точки світу та з будь-якого пристрою, при цьому не втрачаючи функціональності.

Зрозуміти, що таке сервіс для онлайн-заходів нескладно. Набагато складніше визначити, як краще використовувати таку платформу для свого бізнесу. Ось кілька основних порад.

Визначтеся з метою заходу

Наявність якісної платформи це добре, але не варто забувати й про мету вебінару. Для чого створюється онлайн-захід? Які потреби бізнесу? Якого результату очікуєте? Відповівши на ці запитання, можна розпочати складання плану презентації.

Дізнайтесь свою аудиторію

Кожен маркетолог підтвердить: дуже важливо знати якнайбільше про свою аудиторію. Необхідно визначити, які потреби та бажання в учасників. Щоб дізнатися про свою аудиторію, проведіть невелике дослідження. Зробіть опитування, попросіть потенційних учасників заповнити гугл-форму. А щоб запросити на свій захід якнайбільше людей, почитайте про 15 способів залучення аудиторії.

Використовуйте аналітику

Аналітика допоможе дізнатися, де живуть учасники вебінару, чим займаються, які спікери викликають найбільшу активність. Наприклад, майже кожен майданчик для онлайн-заходів пропонує функцію реєстрації. Зверніть увагу на рейтинг кліків, тобто на кількість людей, які перейшли на сторінку реєстрації та зареєструвалися на вебінар. А після заходу проаналізуйте, скільки людей було спочатку та скільки залишилося наприкінці.

Сформулюйте свій «ідеальний досвід»

Дозвольте бізнес-цілі направляти вас. Запитайте себе: Що ви хочете, щоб відчували учасники? Подумайте, як в ідеалі має виглядати вебінар, які можливості має надати платформа для онлайн-заходів. Добре сформувати так званий «ідеальний досвід», який хотіли б отримати, користуючись сервісом для вебінарів.

Читайте також: Як провести перший вебінар

Користуйтесь перевагами обраного сервісу

І нарешті, ознайомтеся з усіма доступними пропозиціями та вирішіть, яка платформа відповідає вашим потребам. Слід визначитися, що важливо для вас. Намагайтеся зрозуміти, які «фішки» обраної платформи можна використовувати для того, щоб успішно провести захід. Випишіть усі плюси обраного сервісу та подумайте, яку користь вони принесуть саме вам.

Основні аспекти вибору платформи для онлайн-заходів

При виборі платформи для вебінарів особливу увагу слід звернути на такі аспекти:

  • простота використання та легкий доступ,
  • функціональність та користувальницький досвід,
  • технічна підтримка,
  • можливість записувати відео,
  • безпека з 2FA,
  • брендинг.

Як організаторам, так і учасникам для економії часу необхідна зрозуміла система зі зручним інтерфейсом. Адже найменше хочеться, щоб слухачі мали технічні проблеми.

Коли учасники підключаються до віртуальної платформи, вони отримують досвід користувача. Це означає, що в них виникають певні емоції щодо змісту заходу і щодо використовуваного сервісу. Ось чому слід переконатися, що обрана платформа проста у використанні та навігації.

Також слід звернути увагу на наявність технічної підтримки, яка має швидко відповідати на всі питання та допомагати організаторам на кожному етапі процесу. А щодо питання безпеки, це має бути пріоритет постачальника.

Хороший сервіс для онлайн-заходів також має текстовий чат, без проблем працює у браузері, дозволяє записувати відео у високій якості, дає можливість змінити інтерфейс вебінару та багато іншого. Якщо онлайн-захід невеликий, рішення про те, яку платформу вибрати може бути досить простим. Вибір буде складнішим в тому випадку, якщо вирішили зробити масштабний вебінар.

Важливим аспектом є брендинг. Захід — це демонстрація вашого бізнесу. Потрібно переконатися, чи дозволяє платформа розміщувати свій логотип, налаштовувати кольори або включати фірмові відеоролики.

Рекомендуємо ознайомитись:

Безпека мого акаунту

Запис вебінару, як про нього подбати?

Брендування вебінарної кімнати MyOwnConference

Додаткові поради щодо вибору платформи

Вплив вибору платформи вебінарів

Проведіть власне дослідження, порівняйте кілька платформ. У процесі аналізу перегляньте різні послуги та порівняйте функції. Подумайте про характер заходу та потреби вашого бізнесу. Не рекомендується вибирати платформу, яка пропонує дешевші тарифи на шкоду якості та ефективності. Дуже важливо не потрапити у пастку якоїсь неякісної віртуальної платформи.

А щоб остаточно переконатися, що платформа вам підходить, попросіть її демоверсію. Перевірте та протестуйте всі її функції та інструменти. Перше, що можна зробити, це створити невелику копію заходу та запустити його на платформі.

Очевидно, що перераховані вище лише основні аспекти, на які слід звернути увагу. Щоб визначитися з вибором платформи, також радимо ознайомитись з оглядом популярних майданчиків у 2022 році.

Зрештою, можуть бути особливі потреби та вимоги, які не розглядаються у цій статті. Проте гарне програмне забезпечення для віртуальних заходів завжди надасть широкий спектр інструментів для планування та проведення вебінарів.

До вибору платформи слід підійти серйозно. Поспішати точно не варто. Багато вебінарних сервісів, у тому числі MyOwnConference, перед покупкою пропонують протестувати їх послуги безплатно.

Безкоштовний тарифний план для проведення вебінарів і онлайн-занять від MyOwnConference

Майданчик для онлайн-заходів: що ще потрібно знати

Останнє, що хоче робити кожен користувач під час планування віртуальних заходів — переходити від однієї платформи до іншої, для виконання різних завдань. Це не тільки збиває з пантелику, але й забирає багато часу. Найкраще мати один універсальний майданчик, який дозволить виконувати все, що потрібно в одному програмному пакеті.

За даними порталу Marcletic, серед усіх опитаних компаній 67% використовують віртуальні заходи як додаток до особистих заходів. А більшість фірм виділяють від 10 до 20% свого маркетингового бюджету на віртуальні заходи. І це лише початок. З кожним роком популярність сервісів щодо вебінарів зростає.

Не варто забувати й про переваги віртуальних заходів:

  • проведення зустрічей незалежно від часу та простору,
  • захід не скасують через проблеми з приміщенням чи логістикою,
  • взяти участь зможуть ті, хто не міг би прийти наживо,
  • не доведеться витрачатися на оренду приміщення, їжу та інше,
  • створення міцного нетворкінгу: у цьому допоможе живий чат та взаємодія на основі тегів, а учасники можуть шукати один одного за іменами/email-адресами.

Отже, щоб створити захід, що запам’ятовується, потрібно не тільки залучити учасників і доповідачів, а й знайти хорошу платформу. Якщо вперше проводите вебінар, можуть виникнути труднощі. Тому краще не поспішати. Вибрати хороше програмне забезпечення для вебінару непросто, і ми це чудово розуміємо.

Адже учасники не судитимуть платформу для онлайн-заходів, вони судитимуть доповідача. Будь-які затримки, погана якість чи інші проблеми, які складно контролювати, зрештою ляжуть на організаторів. Зберігайте об’єктивність та залучайте потрібних людей із вашої організації із самого початку. Поставте запитання, обговорюйте обхідні шляхи та зрозумієте, що весь процес пройде набагато простіше, ніж думали.

І звичайно, з MyOwnConference можна уникнути різних негараздів, щоб організація онлайн-заходів проходила бездоганно.

Основні функції MyOwnConference

Джерела:

  1. Дані порталу Marcletic
Платформа для проведення вебінарів MyOwnConference
MyOwnConference

Блог сервісу вебінарів MyOwnConference.com. Пишемо про проведення вебінарів, дистанційну освіту, онлайн-конференції. Допомагаємо на всіх етапах проведення вебінарів.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!

Your privacy matters. No website cookies.
Session cookies used for logins to accounts
or webinar rooms only.
OK